BAYRAM KUTLAMALARI İPTAL!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

28 Ekim 2014 Salı 23:55
BAYRAM KUTLAMALARI İPTAL!

 MYK'nın gündeminin Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında yaşanan su baskını olduğunu belirten Atalay, "Oradaki bazı çalışanlar kurtarıldı ama halen içeride 18 vatandaşımızın olduğu yönünde, biraz önce oradaki bakanlarımız ile de görüştük. İçeride yüklü miktarda su var. Bir yandan deşarj çalışmaları sürüyor" dedi. Atalay, Başbakan Davutoğlu'nun da yarın Cumhuriyet Bayramı törenlerinden sonra Ermenek'e gidebileceğini söyledi.

"AN AN ORASI TAKİP EDİLİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karaman'daki maden ocağında yaşanan su basması hakkında bilgiler paylaşan Atalay, "Bugün bildiğiniz gibi çok acı bir olay yaşıyoruz. Karaman'da Ermenek ilçesinde bir maden ocağında çökme oldu. Su pompalarının patlaması sonucu. Oradaki bazı çalışanlar kurtarıldı ama halen içeride 18 vatandaşımızın olduğu yönünde, biraz önce oradaki bakanlarımız ile de görüştük. O şekilde bize gelen bilgi. Bugünkü MYK'da da genel konumuz buydu. Toplantı esnasında başbakanımız olayla ilgili bilgi verdi. Bakanlarımız arandı. An an orası takip ediliyor. 3 bakanımız şu an orada. Olay ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Başbakanımız devletin bütün imkanlarının seferber edilmesi yönünde talimat vermişti. Bakanlarımız bütün kurumlarımız orada elden gelen gayreti gösteriyorlar. Ben de biraz önce son durumu öğreneyim diye Enerji Bakanımız ile görüştüm. İçeride yüklü miktarda su var. Bir yandan deşarj çalışmaları sürüyor. Çalışmalar devam ediyor. Bütün dileğimiz oradaki 18 vatandaşımızın sağ salim kurtarılması. Şu an parti olarak bütün hassasiyetimiz Karaman Ermenek'teki olaydır. Oradaki vatandaşlarımızın kurtarılmasıdır" diye konuştu.

"EĞLENCELERİN TAMAMI İPTAL EDİLDİ"

Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın belediyeler tarafından düzenlenecek 29 Ekim kutlamalarına yönelik bir genelge hazırladığını dile getiren Beşir Atalay, "Bir yandan yarın Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyet Bayramı'na böyle bir olay ve üzüntü ile giriyoruz. İnşallah vatandaşlarımız kurtarılır ve üzüntümüz büyümez. Cumhuriyet Bayramı sebebi ile bazı yerlerde kutlamalar eğlenceler vardı. O eğlencelerin tamamı şu an iptal edildi. Ülke genelinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına tabi hepimiz katılacağız" ifadelerini kullandı.

"GELİŞMELERİ TAKİP EDELİM SONRA KARAR VERELİM"

Başbakan Davutoğlu'nun Ermenek'e gidip gitmeyeceği sorulan Atalay, "Öyle bir düşüncesi var. Bugün de düşündü ama biraz gelişmeleri takip ediyoruz. Kendisinin MYK'da söylediği duruma bir bakacak. Yarın Cumhuriyet Bayramı törenlerinden sonra gidebilir. Bugün de bir ara gitmeyli planlamıştı. Helikopter falan hazır oldu ama orada 3 tane bakanımız takip ediyor. Biraz gelişmeleri takip edelim ondan sonra karar verelim, dedi" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR YAPILMADAN AÇIKLAMA YAPMAMIZ UYGUN OLMAZ"

Maden ocağında bir ihmal olup olmadığı sorulan Atalay, "Olaylar değerlendirilmeden, çalışmalar yapılmadan bir açıklama yapmamız uygun olmaz. Orada hem Enerji Bakanımız var hem Çalışma Bakanımız ilgileniyor. Ayrıca Karamanlı olduğu için bakanımız Lütfi Elvan Bey orada Ulaştırma Bakanımız. O açıklamalar herhalde biraz daha değerlendirmeleri araştırmaları yaptıktan sonra ancak yapmak lazım diye düşünüyoruz" dedi.


İSTANBUL'DAKİ HAVAİ FİŞEK, IŞIK VE LAZER GÖSTERİLERİ İPTAL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yarın akşam Boğaz'da yapacağı havai fişek, ışık ve lazer gösterileri Karaman'daki maden kazası nedeniyle iptal edildi. 

Büyükşehir'den yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı 91. yıldönümü kutlamaları Havai Fişek, Işık ve Lazer Gösterileri Karaman'da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilmiştir" denildi. 


Bahar DEMİREL / ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.10.2014 23:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol