BAYDEMİR'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir Başbakan Erdoğan'ın BDP'yi terörist olarak suçlamasını ağır sözlerle eleştirdi. Baydemir, "Siz öyle dersenz bir Kürt de çıkar der ki..."

04 Haziran 2011 Cumartesi 13:28
BAYDEMİR'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER

 BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı mitingde BDP'nin olay çıkmasın diye olağanüstü çalışma yaptığını belirterek "Ama Başbakan geldi bu kentte dedi ki ‘siz teröristsiniz’. Bu nankörlüktür'' dedi. 


Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginin yankıları sürüyor. Protesto gösterilerine karşın yüksek katılımlı bir miting yapan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını ağır dille eleştiren Baydemir Başbakan Erdoğan'ı çok kızdıracak değerlendirmelerde bulundu. 

Başbakan'ın hızla sivil diktatör ruh haline doğru ilerlediğini ve bunun da ülke açısından büyük bir tehlike yarattığını ileri süren Baydemir, "Kentte olay çıkmamasının nedeni BDP'dir. Çünkü olay olmasın diye olağanüstü çalışma yaptı. Ama Başbakan geldi bu kentte dedi ki 'siz teröristsiniz'. Bu nankörlüktür. Bu bence sadece Başbakana değil bütün ülkeye zarar verir. Giderek bilgi birikiminin ve donanımının çok olmadığını gösteren emarelerdir" dedi.

SENİN ATALARIN DA ŞAMANDI

Başbakan Erdoğan Diyarbakır mitinginde BDP'lileri hedef göstererek Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu ileri sürenler var demişti. Baydemir bu açıklamaya Türklerin de Şaman olduğunu belirterek karşılık verdi, "Yıllar önce dedelerimiz, ecdadımız inanabilir bu bir gerçektir. Sayın Başbakan bunu bugün kullanıyor. O zaman Kürtlerden bir siyasetçi çıkar der ki senin de ataların şamandı. Kımız içiyorlardı" dedi.

MHP MİTİNGİNE DESTEK

Diyarbakır Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından bu kez de MHP lideri Bahçeli'yi ağırlayacak. MHP mitinginde sıkıntı beklemediğini anlatan Baydemir, "Kürt sorununun çözümünde herkesin desteğine ihtiyaç var. AKP, CHP ve MHP'nin en azından rıza göstermesi gerekiyor. Yani MHP'nin de varlığı olmalı" dedi.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol