"BAŞÖRTÜSÜ HAKTIR..."

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Başörtüsü haktır, başörtülü kızlarımızın, kadınlarımızın istediği şekilde olması lazım gelir. Bu bir kendi yorumlarıdır, gelenekten gelen bir şeydir” dedi.

27 Haziran 2014 Cuma 11:10

 Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Başörtüsü haktır, başörtülü kızlarımızın, kadınlarımızın istediği şekilde olması lazım gelir. Bu bir kendi yorumlarıdır, gelenekten gelen bir şeydir” dedi.

CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek olan Ekmeleddin İhsanoğlu, bugün yaptığı siyasi parti ziyaretlerini MHP’yi ziyaret ederek tamamladı. MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme basına kapalı olarak yapılırken, MHP lideri Bahçeli ve İhsanoğlu görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“MİLLETİMİZİN ADAYI OLARAK GENEL KABUL GÖRMÜŞTÜR”
İhsanoğlu, Bahçeli ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını vurgulayarak, “Kendilerine bu inisiyatifi başlattıkları için hayırlı teşebbüste bulundukları için teşekkürlerimi sundum” ifadesini kullandı. Bugünkü görüşmelerine ilişkin Bahçeli’yi bilgilendirdiğini anlatan İhsanoğlu, “Biz, milli mutabakat anlayışıyla gidiyoruz. Mesele artık, çatı, pencere, kapı şeklinde değil, milli mutabakat şeklinde büyüyor, devam ediyor” diye konuştu. İhsanoğlu, adaylığının önemli bir mutabakatla ilerlemesinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti. İhsanoğlu, basın mensuplarına ilgisinden dolayı teşekkür etti.

İhsanoğlu’nun ardından söz alan Bahçeli, 28 Ağustos 2014 günü 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin dolacağını anımsattı. Yasaya göre yeni cumhurbaşkanı seçimi için hazırlıkların başlaması gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Böyle bir süreç Türkiye’nin gündemini oluşturmuştur. Türkiye’de milletimizin aziz bir evladı, değerli bir bilim insanı, uluslararası alanda Türkiye’yi fevkalade temsil etmiş bir şahsiyet olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi cumhurbaşkanı adayı olarak milletimize takdim edilmiştir. Artık değerli bilim insanımız, milletimizin aziz evladı milletimizin adayı olarak genel kabul görmüştür. Sivil toplum kuruluşlar, siyasi partiler böyle bir işaret göstermektedir. Çalışmalar bugün Ankara’da başlatılmıştır. Ziyaretlerinin bu bölümünde de MHP’yi şereflendirmişler, değerli görüşlerinden yüksek istifade sağladığımı ifade etmek isterim” dedi. Verimli bir görüşme olduğunu kaydeden Bahçeli, İhsanoğlu’na başarılar diledi.

“GERÇEKLERİ HAYALLERİNDEKİ GİBİ GÖRMEK İSTİYORLAR”
İhsanoğlu, kamudaki başörtüsü ve terör sorunuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, bu kadar önemli konuların ayak üstü konuşulmasının kendisine ve bu konulara haksızlık olacağını belirtti. Bu konuları zaman gelince konuşacaklarını kaydeden İhsanoğlu başörtüsü konusuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Ben üniversitede öğretim üyesiyken, bölüm başkanıyken, İstanbul Üniversitesi’nde kızlarımızın haklarını müdafaa eden çok az sayıdaki öğretim üyelerinden birisiyim. O 28 Şubat döneminde yaptığım bu savunma kürsümün kapatılmasına ve benim büyük bir baskı karşısında üniversiteden 10 sene ayrılmama sebep olmuştur. Bunun aksini söyleneler, ya gerçekleri bilmiyorlar ya da gerçekleri hayallerindeki gibi görmek istiyorlar. Başörtüsü haktır, başörtülü kızlarımızın, kadınlarımızın istediği şekilde olması lazım gelir. Bu bir kendi yorumlarıdır, gelenekten gelen bir şeydir. Ona saygılı olmak, ben bu hakkı müdafaa eden çok az sayıdaki insanlar... O zaman ‘selamet der kenarest’ diyenlerin bugün kalkıp da böyle bir şey söyleme hakları yoktur” diye konuştu.

İhsanoğlu, Saadet Partisi’nin kendisine destek verip vermediğinin sorulması üzerine, “Ben her çıkışta bir şey söyledim. Burada MHP’nin çatısı altındayız. Bunların hepsini konuşacağız” ifadelerini kullandı. (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.06.2014 11:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol