BAŞINIZA RECEP BEY DÜŞEBİLİR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yine miting alanında açılan pankartla yanıt verdi.

20 Mayıs 2011 Cuma 22:29
BAŞINIZA RECEP BEY DÜŞEBİLİR!

Erdoğan'ın mitinginde "birbirine sarılmış halde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu" pankartına yanıt, Kılıçdaroğlu'nun Edremit mitinginde geldi. Mitingde açılan "Silkele Kemal abi kaçacaklar" yazılı pankartı gören Kılıçdaroğlu, "ben gövdeyi silkeledim dalları da siz silkeleyin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon kanalında karşı karşıya gelme çağrısını yineleyerek, "Gel karşıma. Olabilir ya, tek başına bilgisi yetersizdir. Al Bakanlar Kurulu'nu yine gel. Tek başına çıkacağım karşına. Gelirse ne olur biliyor musunuz? millet kim usta, kim çırak o zaman anlayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Edremit'de Şehit Hamdibey Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına "Dün Tunceli'deydim. Hepinize Tunceli'den selam getirdim" sözleriyle başladı. CHP lideri, Edremit'in bir tarafında deniz, bir tarafında Kaz Dağları'nın olduğunu belirterek, burada iki ciddi tehlikenin bulunduğunu ileri sürdü. Bunlardan birincisinin "Kaz Dağları'nda altın var. Biz kaz dağlarını yok edeceğiz, altını istiyoruz" sözleri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, vatandaşlara "Razı mısınız?" diye sordu. Kalabalığın "hayır" yanıtı üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz de razı değiliz. Bir doğa harikası, bir oksijen deposu, dünyanın her tarafından insanlar buraya geliyorlar. Ama yasaya bile uymuyorlar. Zeytin alanlarının, milli parkların korunması lazım. Orada arama verilemez" dedi.

KAZ DAĞLARI'NI UNUTUN

Kılıçdaroğlu, Güre Belediye Başkanının defalarca bilgi istediğini vurgulayarak, "Cevap vermemeleri yasa dışı işlem yaptıklarını itiraf etmeleri demektir. Bu nedenle AKP’ye oy verirseniz, 12 Haziran’da Kaz Dağları’nı unutun. Eğer ’Kaz Dağları kalsın, doğanın bir parçasını koruyalım’ diyorsanız sırtınızı AKP’ye dönün karşıda altı oku göreceksiniz. 12 Haziran’da sandığa gideceksiniz, Cumhuriyet Halk Partisi’ne rahatça evet mührünü basacaksınız. Sadece CHP için değil, Kaz Dağları için de yapacaksınız bunu" diye konuştu.

ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE SESLENDİ

İkinci önemli bir konunun ise zeytin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, dünyanın her tarafında zeytin üreticisinin teşvik edildiğini, AB’de teşvik olarak zeytin üreticisine 2-2,5 avro verildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ise bu rakamın yaklaşık 50 kuruş olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, zeytin üreticisinin desteklenmesi için vatandaşlardan evlerinde zeytinyağı kullanmalarını önererek, şöyle konuştu: "Bir litre mazot 1 lira 34 kuruştan, 3 lira 57 kuruşa çıkmış. Arada ciddi bir zam var. 5 litre zeytinyağı, 3 liradan, 3,5 liraya çıkmış, arada 50 kuruş zam var. Birisinde yaklaşık 2,5 lira zam var, zeytinyağına gelince 50 kuruş zam var. Bu fiyatlarda üreticinin, emeğin hakkı var. Ama Ankara’da beyefendiler oturuyorlar. Şimdi gelecekler zeytin üreticisine ’bize oy verin’ diyecekler. 

"SİLKELE KEMAL ABİ KAÇACAKLAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meydanlardaki pankart savaşlarında bugün de devam etti.

Konuşması sırasında vatandaşlardan birinin elindeki "Silkele Kemal abi kaçacaklar" yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vallahi ben kendi adıma gövdesini silkeliyorum. Dallarını silkelemeyi de size bırakıyorum. Dallarını da siz silkeleyin. Sadece burada değil, Edirne’de, Hakkari’de, Diyarbakır’da, Mardin’de, Trabzon’da, Elazığ’da, Çankırı’da, Ankara’da, Mersin’de, Çorum’da, her yerde dallarını silkeleyin. Ama bir şeyi unutmayın. Dikkatli olun başınıza Recep Bey düşebilir."

KEMAL'DEN KORKARLAR

Kılıçdaroğlu, işçi, memur, emekli ve esnafın bu ülkede rahat bir nefes alacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bir pankart daha var. ’Onlar Kemal’den korkarlar’ yazıyor. Gösteriyor ’bunu oku’ diye. Zaten korkuyorlar. Korkunun ecele faydası var mı? Korkuyor karşıma çıkmıyor. Ne diyeyim ben ona? Atıp tutuyorsun. Dünyanın bütün ülkelerinde liderler, çıkarlar, televizyonlara, meydana, kapalı spor toplantılarına, karşılıklı konuşurlar, millet de değerlendirir ve ona göre oy verir. Ne diyor ’efendim’ diyor, ’o çırak’ diyor. ’O nedenle onun karşısına çıkmam.’ Yeni siyasetçiyi kastedip söylüyorsa eyvallah. Ben ona göre yeni siyasetçiyim, temiz siyasetçiyim, düzgün adamım ben, efendi adamım. Ama kendisine her meydandan çağrıda bulunuyorum buradan da çağrıda bulunuyorum. Gel karşıma. Olabilir ya, tek başına bilgisi yetersizdir. Al Bakanlar Kurulunu yine gel. Tek başına çıkacağım karşına. Gelirse ne olur biliyor musunuz? Millet kim usta kim çırak o zaman anlayacak. Onun için korkuyor."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol