BAŞBAKANLIK'TAN SURİYE YALANLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin NBC televizyonuna verdiği röportajla ilgili olarak Başbakanlık’tan düzeltme geldi.

10 Mayıs 2013 Cuma 14:01
BAŞBAKANLIK'TAN SURİYE YALANLAMASI

 Yapılan açıklamada röportajdan hareketle yapılan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek “Sayın Başbakanımız, söz konusu mülakatta, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasıyla ilgili bir soruyu harfiyen şu şekilde cevaplamıştır: “Biz tabii başından itibaren bu işe olumlu bakıyoruz: Şu anda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (bunu) masaya yatırır(sa); böyle bir kararı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi alacak olursa biz buna olumlu bakarız. Ve üzerimize düşeni de yaparız. Burada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin üzerinde çok önemli bir görev var. Özellikle de Rusya ve Çin”.

Mülakatın Türkçe deşifresinden aynen aktarılan bu bölümden de açıkça anlaşılabileceği üzere, -bazı basın yayın organlarındaki haberlerin tam tersine- Sayın Başbakanımız, Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgeye asker gönderme ihtimalinden ya da buna destekten asla söz etmediği gibi, bu hususlarda herhangi bir değerlendirme de yapmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.05.2013 14:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol