BAŞBAKAN'IN ÇATMADIĞI KİMSE KALMADI

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hocalı katliamını anma mitinginde Taksim'de açılan 'Hepiniz Ermenisiniz hepiniz P.......çsiniz' pankartıyla ilgili konuştu. TÜSİAD, CHP, 4+4+4 ve 28 Şubat da gündemindeydi...

28 Şubat 2012 Salı 14:31
BAŞBAKAN'IN ÇATMADIĞI KİMSE KALMADI

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçirdiği ikinci ameliyat sonrası ilk grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Millet dizi seyretmeyi bıraktı, sabah akşam keyifle seni seyrediyor"dedi. Başbakan Erdoğan, '4+4+4 zorunlu eğitimin Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu sağlıklı ve en modern sistem olduğunu söyledi. 
Kalbinin Allah ömür verdikçe önce Allah için sonra millet için çarpmaya devam edeceğini söyleyen Başbakan Eroğan, "Bugüne kadar hep dik durduk, dikleşmedik. Bugüne kadar rüku ve secde dışında asla ve asla eğilmedik. Bundan sonra da dik duracak, eğilmeyecek, milletin bu muhabbetini, vefasını, teveccühünü, itimadını asla ve asla boşa çıkarmayacağız"dedi.
'MİLLETİN GÖNLÜNDEN DAHA BÜYÜK MAKAM YOKTUR'
Milletin muhabbetinden daha büyük rütbe olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Milletin gönlünden daha büyük makam yoktur. Allah'ın izni ve inayetiyle 9 yıl boyunca yaptığımız hizmetler neticesinde milletin muhabbetine mazhar olduk, milletin gönlünde en büyük makamı edindik. İnşallah bu can, bu bedende olduğu sürece millete hizmet etmeye, milletin sevdasına layık olmaya, milletin gönlündeki o mübarek makamı daha da perçinlemeye hep birlikte devam edeceğiz. Biliniz ki biz birlik ve bütünlük içinde olduğumuz, kardeşlik hukukumuzu koruduğumuz, her türlü fitne ve fesadı elimizin tersiyle ittiğimiz sürece, bu kutlu yürüyüşü kimse durduramaz. İhlas ve muhabbet her türlü oyunu bozar. Azim ve kararlılık, her türlü tezgahı boşa çıkarır. Ak Parti Hükümeti, Türkiye'deki 74 milyon vatandaşın, her kesimin, herkesin hükümetidir. Biz aldığımız oyla değil, kazandığımız gönüllerle mutlu olan bir hareketiz. Ve gönüller kazanmaya da devam edeceğiz"dedi. 
IRKÇI PANKART TEPKİSİ 
Başbakan Erdoğan Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından katledilen 613 Azeri vatandaş ile ilgili konuştu. Anma töreninden ırkçı pankart açanlara tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Şunu herkes bilsin ki biz Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız. Orada katledilen kardeşlerimizin, masumların yasını tutmaya devam edeceğiz. Ancak biz her zaman yaptığımız gibi nefreti ve öfkeyi çoğaltan değil, barışı, adaleti, hakkı, hukuku savunan taraf olmaya devam edeceğiz. Taksim'deki anma törenini, marjinal, münferit pankartlardan yola çıkarak bir kışkırtmaya dönüştürmek isteyenlere karşı da uyanık olmaya devam edeceğiz"dedi.
'28 ŞUBAT'A SESSİZ KALAN CHP OLMUŞTUR'
Başbakan Erdoğan, "27 Mayıs’ta 12 Eylül’de 28 Şubat’ta, kendisini milletin üstünde gören bu ukala zihniyet, millet iradesini çiğnemiştir. Ne yazık ki başta CHP olmak üzere, bu zihniyetin taşıyıcılığını yapmıştır. 27 Mayıs’a zemin hazırlayan, çanak ve alkış tutan CHP olmuştur. 12 Eylül müdahalesine zemin hazırlayan CHP olmuştur. 28 Şubat’a sessiz kalan, kenarda ellerini avuşturan yine CHP olmuştur. Bunlar demokrasiyi sadece işlerine geldiği için kurultayda hatırlarlar"dedi.
'HEPİNİZ AYNI MEYHANEYE GİTMEYİN' 
Başbakan Erdoğan, "Demokrasiye bu kadar aşıktınız da 28 Şubat’ta neredeydiniz?" Hatta o kadar ileri gittiniz ki, 'Ankara’da da savcılar var' dediniz. Bunların demokrasi aşkı platoniktir. Bunlar demokrasiyi ancak uzaktan severler. Yapacak bir şey yok. CHP’nin jetonu çok geç düşüyor. Genel başkanları da geçen hafta itiraf etti. 40 milletvekili oylamaya katılmayınca ne dedi? Hatırlayın. Bu kadar sık meyhane gitmeyin. Gidecekseniz de bari hepiniz aynı meyhaneye gitmeyin. Oğuz Atay’ın çok enteresan bir sözü var. 'Türk solu geç kalkar, çünkü bir gece önce sabaha kadar içmiştir.' İnşallah mahmurlukları geçtiğinde Ergenekon konusunda da uyanacaklar. Bize de bugün olduğu gibi günaydın demek düşecek"dedi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti ; "Kendi ülkesini dünyaya şikayet eden, sonra da kendi partisi içinde Dersim konusunda doğruları söyleyen kadroları görevden alan genel başkandan biz samimiyet de beklemiyoruz. Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasında, CHP ’nin tek parti dönemine sahip çıkıyor. Dersim katliamından dolayı da geçmişinizden gurur duyuyor musunuz? Yasaklarınızdan, zulmünüzden bu ülkeye fitil fitil ödettiğiniz ağır bedellerden dolayı da gurur duyuyor musunuz? CHP'den bir enkaz devrelan, Türkiye’nin her alanda çevresini değişen 27 Mayıs darbesinden dolayı da gurur duyuyor musunuz? Siz İstiklal Mahkemesi yargıcı Kel Ali ile, Kılıç Ali ile Necip Ali ile gurur duymaya, isimlerini parklara vermeye devam edin. Biz bu ülkenin şehitleriyle, gazileriyle, büyük siyaset adamlarıyla gurur duyacağız, onların isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz."
'MİLLET DİZİ SEYRETMEYİ BIRAKTI, KEYİFLE SENİ SEYREDİYOR'
Başbakan Erdoğan, "Şimdi çıkmış 'Başbakan 46 dakika konuştu, 45 dakikasını CHP'ye ayırdı. Başbakan CHP’den çekiniyor" diyor. Millet dizi seyretmeyi bıraktı, sabah akşam keyifle seni seyrediyor. Ben de biraz, baktım. Bir de baktım ki Erdoğan kurultayıymış. Böyle bir kongre olur mu? CHP'den bu haliyle fazlasıyla memnunuz. Günde on yalan söyleyen, hakareti politika zanneden, millet nezdinde tüm itibarını yitiren bir genel başkandan biz memnunuz. CHP’nin böyle bir genel başkanı olduğu sürece, Ak Parti gücüne güç katmaya devam edecektir. Ama biz Türkiye’de ana muhalefetin böyle olmasından rahatsızız. Biz CHP seçmeninin böyle bir genel başkana mahkum edilmesinden rahatsızız" dedi.
4+4+4 TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU EN MODERN SİSTEM
Ak Parti grubunun zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılması için yasa teklifini TBMM ’ye sunduğunu belirten Başbakan Erndoğan, "4+4+4. Dünyada özellikle de gelişmiş ülkelerde zorunlu eğitim 9 ila 13 yıl arasında. Bir çok gelişmiş ülke, öğrencilerin yaş grubuna göre kademeli sistem uyguluyor. İlk ve ortaöğretimin 12 yıla çıkmasını en başından beri savunduk. Bu üç kademeli bir eğitim. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu sağlıklı ve en modern sistem. Bu sistemle 8 yıllık eğitim sisteminin Türkiye’ye verdiği ağır hasarı düzelteceğiz. Türkiye’nin ekonominin ihtiyaç duyduğu eğitim bu sistemle karşılanacak. Batı’da meslek liselerine giden öğrenci sayısı yüzde 65’tir. Biz de tam tersidir düz liseler yüzde 65’tir"dedi.
'SİZ İŞİNİZE BAKIN, BİZ DE İŞİMİZE BAKALIM'
CHP ve TÜSİAD olmak üzere malum çevrelerin verdiği tepkinin tamamen bayat, çağdışı ve Türkiye gerçeklerinden uzak tepkiler olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "CHP ’nin taraf olduğunu biliyoruz, yani TÜSİAD’da taraf olabiliyormuş. Kusura bakma TÜSİAD . Senin arzun olmayacak, milletin arzusu olacak. Daha önce de kendilerine söyledim. Dedim ki siz işinize bakın, biz de işimize bakalım. Sanayi de ticarette ne söyleyecekseniz bunları söyleyin. Ama bu ülkenin eğitim sisteminde, Anadolu’nun çocuklarının okumasına yönelik yolları kapatmaya gelip de bariyer oluşturmayın. Sıkılmadan şunu söylüyorlar. Kızların okumasının önü kesilecekmiş. El insaf. Şöyle bir raporlara bakar insan. Şecaat arz ederken sirkat söylüyorsunuz. TÜSİAD 28 Şubat’taki rolünü sorgulasın. TÜSİAD , 8 yıllık eğitimle ekonomiye vurduğu darbeyi sorgulasın. Ben de TÜSİAD ’a aniden değişmesini, kör ideolojiden arınmasını tavsiye ediyorum"dedi. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol