BAŞBAKAN'I 'KAHRAMAN' İLAN ETTİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç dönem sonunda parti genel başkanlığına aday olmama kararını değerlendirdi.

29 Eylül 2012 Cumartesi 12:29
BAŞBAKAN'I 'KAHRAMAN' İLAN ETTİ

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk Televizyonu'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç dönem sonunda parti genel başkanlığına aday olmama kararına ilişkin, ''Halk inanıyorum ki kurumsal kimliği güçlü görürse genel başkanımızın yerine kim gelirse gelsin, hükümette kim olursa olsun, parti yönetiminde kim vazifeye başlarsa başlasın AK Parti'ye olan güven sarsılmayacaktır'' dedi.
''Sadece bir şahsa bağlı olarak bir iş yürüyecekse 'Ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür' diye bir atasözü var'' diyen Arınç, ''Tayyip Erdoğan'ın da Türkiye'de bir halk kahramanı olduğunu söylemeliyim. Bu bir genel başkanlığın ötesinde büyük bir liderlik gösterisidir'' diye konuştu.
Erdoğan sonrası AK Parti'de liderlik tartışmasının kesinlikle yaşanmayacağını ifade eden Arınç, ''Büyük kongrede, bizim seçimleri kazanmamızın ve 2023'e giden yolu açmamızın gerekli olduğunu düşünüyorum'' dedi.
MİT'in görevi
Arınç, kanuna göre, MİT'in görevinin, Türkiye'nin güvenliği, yaşanan olaylara karşı tedbirler almak, iç ve dış istihbarat toplamak olduğunu belirterek, ''Oslo'da mı görüşür, başka yerde mi görüşür? Görüşmesi lazımsa ne yapar yapar, yolunu bulur, görüşür'' dedi. Bülent Arınç, ''Eğer bu sürecin içerisinde Öcalan ile görüşerek örgüt üzerindeki nüfuzunu olumlu anlamda kullanmak gerektiğini düşünüyorsa, o örgütümüz (MİT), o teşkilatımız, o gücümüz onu da yapmalıdır, yapabilmelidir'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, ''MİT, mutlaka Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren ve herkesin kanayan yarası olan, bizi büyük üzüntüler içine koyan bu terör eylemlerinin ve bu eylemleri finanse eden, organize eden örgütün tesirsiz kalması noktasında, eylemsizlik olabilir, silah bırakma olabilir, şu olabilir, bu olabilir, elinden geleni yapar'' diye konuştu.
BM'den Angelina Jolie'den başka adım gelmedi

Arınç, ''(Suriye'deki olaylar) Birleşmiş Milletler'den de bugüne kadar Angelina Jolie ve diğerlerinin teşriflerinden başka bir adım atılmadı. Dolayısıyla Türkiye yalnızdır ama Türkiye çok soylu bir hareket yapıyor'' dedi.

AA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol