BAŞBAKAN'DAN CHP'YE: ÇALIŞ SENİN DE OLSUN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'lilerin toplu açılış törenlerine ilişkin eleştirilerine yanıt verdi ve "Tilki erişemediği üzüme koruk der. Sen çalış, senin de olsun. Niye kıskanıyorsun'' dedi.

12 Şubat 2011 Cumartesi 15:33
BAŞBAKAN'DAN CHP'YE: ÇALIŞ SENİN DE OLSUN

Erdoğan, Sakarya'da Serdivan Alışveriş Merkezi bahçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde, anamuhalefet partisinin, AK Parti'nin illerde yaptığı açılışları diline doladığını ifade ederek, CHP'nin Türkiye'de çakılı çivisi olmadığını söyledi.
CHP'nin Türkiye genelinde ilçe, belde, iller olmak üzere toplam 526 belediyesi bulunduğunu anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bunların, hiç şöyle gümbür gümbür bir açılış yaptıklarını duydunuz, gördünüz mü? Toplu açılıştan vazgeçtik, tek tek açılış yaptıklarını gördünüz mü? Olsa olsa herhangi bir yerde ufak bir park açarlar, ondan sonra aynen nasıl bütün kıyameti kopartırlar. Ama haklarını yemeyelim. Geçen yıl, Mayıs ayında, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir park açılışı yaptılar. Küçük bir parkın açılışına, Genel Başkan, Genel Sekreter, Grup Başkanvekili ve çok sayıda milletvekiliyle katıldılar. Dikkatinizi çekiyorum. Biz bugün Sakarya'da, 90 park, bahçe ve peyzaj çalışmasını, 7 proje olarak açıyoruz. 90 projeyi 7 projede topluyoruz. Sadece Yenikent'teki, yaklaşık 2 milyon lira bedele mal olan parkı, Çark Deresi'ndeki düzenlemeyi, Serdivan'daki Zaman Parkı'nı, Akyazı'daki peyzaj çalışmasını, diğer eserleri 6 kalem olarak açıyoruz. Her köye bir çocuk parkı ilkesiyle başlattığımız ve 60 köye kazandırdığımız parkları, sadece bir kalem olarak ele alıyoruz ve öyle açıyoruz. Biz bugün Sakarya'da 54 açılış diyoruz. Aslında, detayına girildiğinde yüzlerce açılış. Gittiğimiz her ilimizde bu şekilde açılış yapıyoruz. 30, 50, 100 kalem vesaire.''
Açılışlarda vatandaşla kucaklaştıklarını ve buluştuklarını, açılışını yaptıkları eserleri tek tek saymaya bile vakitleri yetmediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
''Çankaya'da, bütün parti yöneticilerini, milletvekillerini, bütün teşkilatı toplayarak küçücük bir parkın açılışını yapanlar, şimdi çıkmış, bizim açılışlarımızı güya eleştiriyorlar. Atalarımızın güzel bir sözü var. La teşbih. Benzetmiyorum, alınmasınlar, onlar için böyle bir şey söylemiyorum ama 'Tilki erişemediği üzüme koruk' der. Sen çalış, senin de olsun. Niye kıskanıyorsun? Her zaman söylüyorum; bizim eserlerimize, bizim yaptıklarımıza, bizim Türkiye'ye kazandırdıklarımıza, bunların hayalleri dahi erişemez. Bunlar gider, yılda bir ya da iki kere, kendi belediyelerinin yaptığı küçük parkı açar, hem de büyük bir gümbürtüyle açar, ondan sonra bizim açılışlarımıza dil uzatırlar. Kusura bakmasınlar, ben sadece insaf diyorum, gerisini yüce milletimin, halkımın takdirine bırakıyorum.''





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol