BAŞBAKAN SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ HEM DE GÜLDÜRDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li tutuklu vekiller için son sözünü söyledi. Anlattığı Nasreddin Hoca fıkrası ise herkesi kahkaya boğdu...

12 Temmuz 2011 Salı 14:09
BAŞBAKAN SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ HEM DE GÜLDÜRDÜ

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yemin krizinin çözülmesinin ardından yemin eden CHP'ye "diklendi ama dik duramadı" sözleriyle seslendi. Başbakan Erdoğan'ın CHP'yi eleştirmek için anlattığı Nasreddin Hoca fıkrası ise milletvekillerini çok güldürdü.

BDP'yi de meclise yemin etmeye davet eden Başbakan Erdoğan, "BDP yemin etmek çin tutuklu vekillere düzenleme istiyorsa kusura bakmasın. Bizden yargıdaki konu için istekde bulunmasınlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasının gündeme ilişkin önemli satırbaşları şöyle:

CHP ÇETELERLE MÜCADELEYİ ENGELLEDİ

2 Temmuz 1993 de Sivas, 5 Temmuz 1993'de Başbağlar katliamı yaşandı. Başta Sivas olayları olmak üzere hep yakın tarihte yaşanmış karanlık olayları aydınlatmanın çabasın içinde olduk. Aynı çevreler Sivas olaylarını, Çorum'u, Maraş'ı aydınlatacak hukuk süreçlerini engellediler. Sivas olaylarını bir siyaset malzemesi olarak kullananların, bugün AK Parti'yi çetelerle mücadalede yalnız bırakmaları son derece manidardır. Bu partiler, yalnız bırakmakla kalmadılar, mahkemeye giderek sanıkların yanında oturacak kadar yakın oldular. Düne kadar milletin tercihlerini küçümseyen CHP', sözkonusu Ergenekon olunca millet egemenliğini savunmasının demokrasiyle ne kadar bağdaştığını sizlerin takdirine bırakıyorum.

CHP TESTTEN GEÇEMEDİ

27 Nisan açıklamasına destek çıkan CHP olmuştur. Aynı CHP bir taraftan muhtıra mıydı, açıklama mıydı, bildiri miydi bunu tartışıyor. Muhtıra olsa ne yazar, açıklama olsa ne yazar, bildiri olsa ne yazar. Sen onun yanında yer aldın. AK Parti'nin kapatılmasına alkış tutan yine CHP olmuştur. Dün diyor ki testten geçtik. Ne testinden geçtin. Sen yüzde 47 almış partinin kapatılmasına alkış tuttun. 12 Eylül Anayasası'nde en kapsamlı değişikliği yapmaya çalışan AK Parti'ye CHP engel olmuştur. Bu nasıl oluyor da egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine sahip çıkmak oluyor. Akşam söylediklerini sabah inkar ederler.

CHP DİKLENDİ, AMA DİK DURAMADI

Dün geldiler yeminlerini ettiler. CHP diklenmiş, ama dik duramamıştır. Benim halkım bunları görüyor. Ne diyor. Omurgalı değilsiniz, dürüst değilsiniz diyor halk. Nasreddin Hoca'ya sormuşlar. Alimsin, bilgilisin, tecrübelisin, lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı demişler. Hoca, ekmekle kar yemeyi ben keşfettim demiş. Ama benim bile hoşuma gitmedi demiş.Şimdi CHP bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. Nitekim dün bu yanlıştan döndü ve yemin ederek milli iradenin gereğini yerine getirdi. Bu seferki çark edişinin diğerlerinin aksine hayırlı bir adım olduğunu düşünüyoruz.

BDP'YE SESLENDİ

BDP'nin de önce kayıtların yapmasını ve yemin etmesini bekliyoruz. Yazıktır, bu yaz tatilini yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı bırakmalı en geç yarın bu yemini etmek suretiyle parlamentodaki yerlerini almalılar. Bizi dışladılar diyorlar. Hayır sen kendini dışladın. Diyarbakır'da toplantı yapmak ne. Sen bir kere adresi şaşırdın. Gel burda toplantı yap. Milletvekillerinin toplantı yapacağı yer burasıdır.

BDP'nin hukuku hiçe sayarak meclisi boykot etmesi, demokrasiyi ve milli iradeyei inkar etmekten öte bir anlam taşımaz. Uzlaşma arayışıı yerine tehditler savuranlar er ya da geç CHP gibi gelecekler yemin edecekler. BDP olmasa da bu Meclis çalışır. Yasalar açık ortada, bunları geçmişlerde kendileri yaptılar. Dün, anamuhalefetin genel başkanı şöyle dedi. Bunlar çoğunluğa sahipler diye biz istediğimiz yaparız havasındalar. Biz temel ilke olarak, çoğunluğun azınlığın tahakkümüne karşıyız, ancak azınlığın çoğunluağa tahakkümüne de asla müsade etmeyiz. BDP olmasa da Kürt karteşlerimizin sorunları çözülecek.

BDP'NİN KÜRTLERİ TEMSİL ETMEDİĞİ TESCİLLENDİ

12 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablonun önemli bir boyutuna dikkat çekmek istiyorum. Seçim öncesinde iftira yoluyla AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'dan çekildiğine dair yalan değerlendirmeler yapıldı. Bölgede belirlediğimiz adaylara, temsilciliklerimizin ateşe verilmesi, silahlı saldırıya kadar her yöntem AK Parti'nin karşısında devreye sokuldu. Bütün bu çabalara rağmen, AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerindeki toplam 112 milletvekilinin 70 tanesini almıştır. 7 coğrafi bölgede olduğu gibi bu bölgelerde de birinci parti olmuştur. BDP'nin etnik temelli temsilcilik iddiası, karşısında AK Parti'yi bulmuştur. Demek ki böyle bir şey yok. Halk, bu işin yetkilisi olarak AK Parti'yi görevlendirdi. 

MUHALEFETE 'ANAYASA' ÇAĞRISI

Gelin oturalım masaya ortak akıl ile yeni bir Anayasa hazırlayalım. Sonra hep birlikte övünelim. Tüm milletimizin benim anayasam diyeeceği bir Anayasa'yı hazırladık diyelim. Artık biz darbe dönemlerinin anayasasından kurtulduk desin halkımız. Bunu başaralım. Ama daha biz adımı atmadan, randevu talebinde bulunmadan, bize yumruğunuzu sıkarsanız, biz o eli nasıl sıkacağız.

BDP'YE KÖTÜ HABER

BDP yemin etmek çin tutuklu vekillere düzenleme istiyorsa kusura bakmasın. Bizden yargıdaki konu için istekde bulunmasınlar.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol