“BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI OLAMAZ...“

Tarhan Erdem, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olma ihtimaliyle ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 12:51
“BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI OLAMAZ...“

 Habertürk'te yayınlanan Akşam Raporu programında, sunucu Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Konda Araştırma yöneticisi Tarhan Erdem, hükümetin Başkanlık sistemi çıkışı sonrası, başkanlık rejimine dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık rejiminin meclisten geçmesinin zor olduğunu kaydeden Tarhan Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmayacağı tezini yineledi.

 
GÖREVİNİ YÜRÜTÜYOR
"2004'ten beri Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmak istediğini söyleyenler çok. Ben buna inanmıyorum. Erdoğan'ın bir misyonu var, kendisine verdiği bir görev var. O görevi yürütmeye çalışıyor" dedi.
"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ ÇÜNKÜ"
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasına ihtimal vermediğini söyleyen Erdem "İhtilaf çıkacak bir yere yani Cumhurbaşkanlığı'na gitme ihtimali görmüyorum. Bugünkü anayasayla veya başkanlık rejimi olmayan anayasayla Erdoğan Cumhurbaşkanı olmak istemez. Bunun için başkanlık rejiminin kurulması lazımdır. Ama başkanlık rejiminin meclisten geçmesi çok zordur, geçerse de başka problemler çıkacaktır. Ama Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olma ihtimali çok azdır." ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol