BAŞBAKAN BİRİNCİ KILIÇDAROĞLU TAKİPÇİ...

Facebook, Twitter ve diğer sosyal medyada Başbakan Erdoğan'la ilgili yapılan yorumlar yarım milyona yaklaştı, Kılıçdaroğlu 235 binle ikinci sırada. Bahçeli ise yorum sayısını artırmasına rağmen yüzde 10'dan yüzde 7'ye geriledi.

05 Nisan 2011 Salı 21:53
BAŞBAKAN BİRİNCİ KILIÇDAROĞLU TAKİPÇİ...

Sosyal medya takip ve analiz platformu www.semanticum.com, Türkiye'nin gündemini Facebook, Twitter ve bloglardaki yorumlardan tuttu.

Seçime yalnızca iki ay kala siyasilerin sosyal medya performansında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başı çekiyor. Mart ayı analizlerine göre Başbakan'la ilgili 418 bin yorum ve ileti paylaşıldı.

İkinci sıradaki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da oranını şubat ayına göre artırdı ve 235 bine ulaştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, sayısını 54 bine çıkarmasına rağmen yüzde 10'dan yüzde 7'ye geriledi. Oranı düşen bir başka lider ise HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş. Kurtulmuş'un oranı da yüzde 4.5'ten yüzde 3.89'a düştü.

Bir başka sosyal medya analizi YGS-İmamın Ordusu karşılaştırılmasıyla yapıldı. Rapora göre İmamın Ordusu kitabını yazan Ahmet Şık'ın tutuklandığı gün ortalama 2000 yorum yapıldı.

Birkaç gün içinde İmam'ın Ordusu'na ilgi azaldı ve günlük yorum sayısı 100'e kadar düştü. Fakat yayınevi ve Radikal'e baskın sonrası İmam'ın Ordusu'na ilgi 100 kat artarak günlük 10.000 yorum seviyesine dayandı.

Japonya depremi ve İbrahim Tatlıses'e saldırı karşılaştırmasında ise durumun neredeyse eşit olduğu görülüyor.

NTV





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol