BAŞBAKAN 19 MAYIS KARARINA ÇOK KIZDI

“Kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak bizi tehdit etmeye kalkışmasın."

29 Nisan 2012 Pazar 23:48
BAŞBAKAN 19 MAYIS KARARINA ÇOK KIZDI

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 19 Mayıs genelgesi ile ilgili verdiği karara "19 Mayıs törenleri üzerinden kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak bizi tehdit etmeye kalkışmasın" sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti Gençlik Kolları Büyük Kongresi bayram havası ile başladı. Ankara Arena Spor Salonu'nu dolduran gençler, sabah saatlerinden itibaren Başbakan Erdoğan'ı beklemeye başladı.
"Usta" Şiiriyle Kürsüye Çıktı
Başbakan Erdoğan, kürsüye "Usta" şiiri ile çıktı. Gençliği Akif'in, Asım'ın gençliği diye öven Başbakan, 19 Mayıs genelgesini iptal eden Danıştay'a da yine gençler üzerinden mesaj verdi.
"İstismar Yapmalarına İmkan Tanımayacağız"
Başbakan, şöyle konuştu:
"Bu salondaki gençlik 19 mayıs ruhunu misyonunu bilen gençliktir. Hiç kimse bu gençliğe, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs dersi vermeye kalkmasın, tam tersi bu günlerin ruhunu öğrenmek isteyen varsa buyursun bu gençlik onlara öğretsin. Türkiye'nin tapusu belli zümrelerin elinde değildir, 75 milyonun elindedir. 19 Mayıs törenleri üzerinden kimse bizi tehdit etmeye kalkmasın. Biz onlar gibi 19 Mayıs'ın istismarcısı değiliz. Ey CHP, ey MHP madem 19 Mayıs bu kadar önemliydi, neden sahip çıkmadınız. Kendilerini 19 Mayıs'ın yegane sahipleri olarak görenlere o istismarı yapmalarına imkan tanımayacağız."
“Tutuklu Vekil Sorunu CHP, MHP ve BDP'nin Eseridir”
Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in çözüm bulmaya çalıştığı “tutuklu vekiller” konusuna da değindi.
Bu konuda muhalefet partilerini suçlayan Başbakan, "Tutuklu milletvekilleri konusu AK Parti'nin değil, tamamen CHP, MHP ve BDP'nin kendi eseridir. Bu partiler sonucu çok iyi bildikleri halde böyle bir krize yol açarak, bu krizin faturasını AK Parti'ye yüklemek gibi bir şark kurnazlığı içindeler" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol