BALANLI TUTUKLANDI, PERİNÇEK İSYAN ETTİ

Balyoz davası kapsamında tutuklanan Bilgin Balanlı ile ilgili değerlendirmede bulunan Doğu Perinçek, Başbakan Erdoğan'a sert çıktı!

31 Mayıs 2011 Salı 12:11
BALANLI TUTUKLANDI, PERİNÇEK İSYAN ETTİ

 'Birinci Ergenekon' davası, Danıştay saldırısıyla ilgili tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor. Tutuklu sanık İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, "Balyoz Planı" soruşturması kapsamında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın tutukladığını hatırlatarak, bu durumun bir savaş manzarası olduğunu belirtti.

Balanlı'nın tutuklanmasını bir yargı olayı olarak görmediğini söyleyen Perinçek, "Mahkeme yok, savcı yok, hukuk yok. Türkiye'ye karşı bir savaş ilan edilmiştir" dedi.

Herşeyin bir tertip olduğunu belirten Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıpratıldığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Perinçek, "Başbakan özel yargı kurdum, tutuklatırım diyor. Ayağa kalkmayan komutanı tutuklatırım diyor. Servetimi açıklayanı tutuklatırım diyor. Türkiye böyle bir noktaya gelmiştir.Bu davada herşey uydurmadır" diye konuştu.

YARGILAMADAN ÇEKİLİN

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'e ve üyelere seslenen Perinçek, "Türkiye'ye bir mesaj, bir işaret verdin. Türk yargısına, Cumhuriyet'e ve vatana bağlılığınınızı gösterin. Cübbelerinizi çıkarın ve bırakın. Yargılamadan çekilin" dedi.

Perinçek, "Geçen hafta basında yer aldı. Bir gazeteci Amerika'da üst düzey yetkililerle görüşmüş. Amerikalı üst düzey yetkililer Kürt sorunu çözülmediği halde kargaşa olur, bölünmeler olur demiş. Öcalan cezaevinden tehditler savuruyor. Türkiye fiilen bölünmüş durumdadır" şeklinde konuştu. Şeyh Said heykelinin Diyarbakır'da dikildiğini iddia eden Perinçek, "Türk devleti ve otoritesi reddedilmiştir. Güneydoğu'da hükümetçikler Amerika'nın desteğiyle oluşmuştur. Bu Türkiye'nin iç savaşa gittiğini gösteriyor" dedi.

Doğu Perinçek, koğuşların da kanunsuz olarak dinlendiğini savundu.

Duruşmadan notlar...

"Birinci Ergenekon" davasının 185. duruşmasında 26'sı tutuklu 106 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen "Ergenekon" ana davasına tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ergün Poyraz, Bedirhan Şinal, Mehmet Fikri Karadağ ve İsmail Yıldız katılmadı.

Perinçek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol