Bakan Yardımcısı: Ay'a Gidiyoruz, Hazırlanın!

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 yılık Milli Uzat Programı ilan ettiğini hatırlatarak, “Ay misyonumuz var. Ay’a erişim hedeflerimiz var. 2023, 2028 iki aşamalı Ay misyonunu inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

19 Mayıs 2022 Perşembe 09:53
Bakan Yardımcısı: Ay'a Gidiyoruz, Hazırlanın!

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) EsTekFest 2022’nin açılışında konuştu.  

Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ‘Milli Uzay Programı’ çerçevesinde 10 yıl içerisinde Türk astronot yetiştireceğini ve ‘Ay misyonunu’ gerçekleştireceklerini iddia etti. Kacır şunları dile getirdi:

“AY’A ERİŞİM HEDEFLERİMİZ VAR”

“Türkiye uzay teknolojilerinde tecrübeli bir ülke. Milli görüntüleme uydumuz İmece’yi TÜBİTAK Uzay öncülüğünde yerli olarak geliştiriyoruz. Yine ilk milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı TÜBİTAK Uzay, TUSAŞ, Aselsan gibi paydaşlarımızla birlikte geliştiriyoruz. İnşallah bu iki uydumuz önümüzdeki yıl uzaya gönderilmiş olacak. 1000’e yakın aktif araştırma, geliştirme odaklı çalışan mühendisimiz var ama şimdi çıtayı biraz daha yükselttik. Bu alanın önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğini öngörüyoruz ve yeni nesil teknoloji uygulamalarının uzay alanında da çoğalacağını öngörüyoruz. İşte 2 yıl kadar önce Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Uzay Ajansını kurmuş oldu ve 10 yıllık Milli Uzay Programı ilan edildi geçtiğimiz yıl. Ay misyonumuz var. Ay’a erişim hedeflerimiz var. 2023, 2028 iki aşamalı Ay misyonunu inşallah hayata geçireceğiz. Aynı zamanda ilk Türk astronotumuzu Uluslararası Uzay İstasyonu’na inşallah gönderiyor olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bununla ilgili çalışmaları kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacak.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.05.2022 10:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol