Bakan Kirişci: Öbür Dünyada Bize Bu Seçimi Soracaklar

Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçim yaklaştıkça AKP'liler yine din üzerinden propagandaya başladı. Ülkenin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “ Bu seçim çok önemli. Hepimiz öbür dünyaya gideceğiz. O tarafa gittiğimizde soracaklar” dedi.

20 Eylül 2022 Salı 12:05
Bakan Kirişci: Öbür Dünyada Bize Bu Seçimi Soracaklar

Bakan Kirişci seçime ahireti karıştırdı. Bakan Vahit Kirişci dün AKP Ağrı İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Kirişci, AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana 20 yıl boyunca girdiği her sınavdan başarıyla çıktığını söyledi.

Türkiye nüfusunun her geçen gün arttığını, bunun da dünya ülkeleri arasında avantaj sağladığını belirten Kirişci, "Her yıl bu ülkenin nüfusuna 700 bin kardeşimiz, evladımız ekleniyor. Biz iktidara geldiğimizde 65 milyondu, bugün 85 milyon nüfusumuz var, 20 milyon... Hollanda’nın 17 milyon nüfusu var. Arada bir efelenen, hadsizlik yapan Yunanistan’ın 8,5-9 milyon nüfusu var. Avrupa’nın başkenti Belçika’nın 9,5 milyon nüfusu var. Siz şimdi bu nüfusun iki katından fazlasını kendi iktidarınız dönenimde mevcut nüfusunuza eklemlemişsiniz. Bu nüfus artış hızımız bizi mutlu ediyor. Bir nüfusumuz olacak, iki nüfuzumuz olacak. Güçlü olacağız” dedi.

Kirişci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’a yaptığı ziyaretlere de değindi.

"ÖBÜR DÜNYADA BİZE BU SEÇİMİ SORACAKLAR"

Kirişci, 2023’te yapılacak seçimlerin, bugüne kadar yapılan seçimlerin hepsinden daha önemli olduğunu ve Türkiye’nin kritik bir eşikten geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Seçimlerin hepsi kritikti, bunların hepsi önemliydi ama bu seçim çok daha önemli. Hepimiz öbür dünyaya gideceğiz. O tarafa gittiğimizde soracaklar. İnsanlık adına bu memleketin, milletin değil, tüm mazlum milletlerin selameti adına atmanız gereken hangi adımı attınız? Hamdolsun bunun verilecek cevabı var. Gönül koyduğunuz, kızdığınız, darıldığınız milletvekili olabilir, il başkanı olabilir, il yöneticisi olabilir, belediye başkanı olabilir, belediye meclis üyesi olabilir ama biz bunlardan arınıp kendimiz için değil bütün mazlum milletler için, evet 'Tayyip Erdoğan’ın kendi istikbali değil, milletin istikbali başta olmak üzere mazlum milletlerin istikbali ve onların istiklalidir' diyeceğiz. Bunun için de çok çalışacağız. Biz sizlerin hizmetkarıyız. Bu kritik eşiği de Allah’ın izniyle aşacağız. Yani o masanın altı, üstü, etrafı falan bunların hiçbirinin kıymetiharbiyesi yok. Bu millet, erdemiyle, irfanıyla, ferasetiyle ve basiretiyle Allah’ın izniyle gerekeni yapar ama biz bir olduğumuzu, iri olduğumuzu, beraber olduğumuzu, kardeş olduğumuzu bir kez daha göstermek durumundayız."

HDP'Lİ BEŞTAŞ: AHİRET SORULARINI DA ÇALMIŞLAR

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ise Kirişçi’nin sözlerine sosyal medya üzerinden espri ile yanıt verdi.

Beştaş, Twitter hesabından, “Ahiret sorularını da çalmışlar… Yoksa nerden bilecek sorulacağını?” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.09.2022 12:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol