BAKAN GÜNAY OPERASYONDAN RAHATSIZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun zamanlamasından rahatsız olduğunu söyledi.

02 Mayıs 2011 Pazartesi 13:58
BAKAN GÜNAY OPERASYONDAN RAHATSIZ

Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili olarak valilikte ortak basın toplantısı düzenledi.
Gazetecilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyona yönelik sorularını Aziz Kocaoğlu, "Yazılı açıklama yaptık." diyerek cevapsız bıraktı. Günay ise, "Sayın Başkan burada. Olayı sabahtan duyar duymaz kendisiyle konuştum. Soruşturmanın içeriğini bilmiyorum. Soruşturmada olan bir konuyla ilgili önyargı ifade etmek istemem ama zamanlamanın uygun olmadığını ben de düşünüyorum. Aldığım bilgilere göre birkaç aydan beri süren bir soruşturmaymış. Hemen seçim sürecinde ve son derece diyolog içinde İzmir'le ilgili fikirlerimizi söyleyeceğimiz bir ortam içinde seçime gitmeyi amaçlarken ve buna çalışırken böyle yeni bir tartışmanın ve çeşitli çekişmelere vesile olacak bir tartışmanın ortaya çıkmış olmasından, yüksek sesle ifade ediyorum rahatsızım, rahatsızlık duyuyorum. Yargının herhangi bir biriminin herhangi bir işine karışmamız, hukuk devleti kuralları içinde söz konusu değildir. Bu konuda gereken dikkat ve özenin gösterilmesini, soruşturmada görev alan emniyet birimlerinden rica ettim. Bu konuda tahkikat izni veren savcılara bir şey söylememiz mümkün değil. Altını çizerek söylüyorum, bu zamanlamadan rahatsızlık duyuyorum." dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol