BAK ŞU ALMAN'IN YAPTIKLARINA!

Almanya'dan Türkiye'ye gelen tarihçi resmen PKK propagandası yaptı

29 Eylül 2011 Perşembe 17:42
BAK ŞU ALMAN'IN YAPTIKLARINA!

 Genel kanı tarihçilerin objektif olması ve açıklamalarda bu özelliklerini ön planda tutmalarıdır.

Ancak bu örnekte durum biraz farklı.

Almanya'dan kalkıp Hakkari'ye gelen ve çatışmalarda yaşamını yitiren sivillerle ilgili araştırma yaptığını söyleyen tarihçi Michaem Knopp, Türkçe konuşarak PKK propagandası yaptı.

PKK'nın son haftalarda birbiri ardına katlettiği sivillerin ölümünü haklı göstermeye çalışan Knopp, çatışmalardan terör örgütünün değil, devletin sorumlu olduğunu söylemekten de geri durmadı.

Almanya'nın  Berlin Kenti'nden Hakkari'ye gelen, aralarında milletvekili, tarihçi, üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 15 kişilik heyet, İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi'ni ziyaret etti.

TÜRKLER BAŞARISIZ OLMUŞ

Devletin güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarını 'sivillere saldırı' diye niteleyen Michaem Knopp, "Biz iki gün önce de Batman'daydık. Ben şunu görüyorum ki, Türk devleti Kürt hareketine karşı başarısız oldu. Bu yüzden Türk halkı, Kürt halkına karşı terör estiriyor. Bu olayları araştırmak için buraya geldik. Batman'da öldürülen kadın ve karnındaki bebeğin ölümünü de araştırdık. Oradaki halk da, devletin halka baskı yaptığını ve gerçeği sakladığını söylüyor. Biz Batman'da o ailenin ziyaretine gittik. Orada her taraf işgal altında. Her tarafta asker konuşlu. Sivil mağdur halka silah dayatılıyor. Çatışmanın yaşandığı inşaattaki çalışan da infaz edilmiş. Bunun da devlet tarafından yapıldığını gösteriyor" dedi.

BİLMEYEREK YAPMIŞLAR

Alman heyet başkanı Michaem Knopp, PKK'nın Siirt'te yemeğe giden 4 genç kızı katlettiği saldırıyla ilgili de "Gerillalar, bilmeyerek bu olayı yaptıklarını açıkladılar" diyerek, hazırlayacakları raporu Alman Parlamentosu'na ve AB Komisyonu'na sunacaklarını söyledi.

Hakkari'ye gelirken tehdit edildiklerini iddia eden Michaem Knopp, "Biz dün gelirken Depin Polis Kontrol noktası bir OHAL bölgesi gibi. Bizi bırakmak istemediler. Bize silah dayatarak tehdit ettiler, bağırdılar, sert konuştular, her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bizi bir şekilde uzaklaştırmak istiyorlar" dedi.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol