BAK SEN ŞU İŞE!

Skandal ifadeleri ile dikkat çeken Şamil Tayyar, IŞİD’in ‘AKP hükümetini etkisizleştirmeye yönelik bir plan’ doğrultusunda hazırlanmış ‘küresel bir tuzak’ diye niteledi.

08 Ekim 2014 Çarşamba 11:35
BAK SEN ŞU İŞE!

 Beyaz TV'de yaynlanan Erkan Tan'ın modoratörlüğünü yaptığı Son Söz programının yorumcusu AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Kobani eylemleriyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kobani eylemlerinden Selahattin Demirtaş ve HDP yöneticilerini sorumlu tutan Tayyar, haklarında soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Tayyar ayrıca Muş’taki eylemlerde polis kurşunuyla hayatını kaybettiği belirtilen 25 yaşındaki Hakan Buksur’un ölümünden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı suçladı.

“Muş’ta hayatını kaybeden vatandaşın birinci dereceden sorumlusu Selahattin Demirtaş’tır” diyen Tayyar, Kobani’de sokak çatışmalarının başlaması ile birlikte HDP’nin sokak eylemleri çağrısı yaptığını belirterek, “HDP yetkilileri halkı isyana teşvik ederek suç işliyorlar. Bu durum partileri için kapatma davası gerekçesi olabilir. HDP, halkı isyana teşvik etti. Protestolarda akan kanlarda onların elleri var. Haklarında soruşturma açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

IŞİD tuzağı’ aslında AKP karşıtı bir hareketmiş

IŞİD’le ilgili de ‘çarpıcı’ yorumlar yapan Tayyar, “IŞİD bir küresel tuzaktır. Tuzağın amacı; çözümü ve büyük devlet projesini sekteye uğratmak, Hükümeti de etkisizleştirmektir. IŞİD küresel bir tuzaktır, HDP malesef bu tuzağa düştü” diye konuştu.

Sokak hareketlerinde ve kışkırtmalarda Gülen Cemaati’nin de payının olduğunu iddia eden Tayyar, “PKK-HDP-Paralel Yapı şu anda aynı merkeze hizmet ediyor” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.10.2014 11:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nuri Demirci 2014-10-09 00:19:23

akıl ne büyük nimet değil mi?