BAHÇELİ'NİN A TAKIMI GİTTİ

MHP yöneticileri Osman Çakır, Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Mehmet Taytak, Deniz Bölükbaşı ve Cihan Paçacı partisinden ve adaylıktan istifa etti

21 Mayıs 2011 Cumartesi 12:29
BAHÇELİ'NİN A TAKIMI GİTTİ

 MHP'yi sarsan kasetlerin ardından 5 istifa daha geldi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici ve  Osman Çakır ile Genel Sekreter Cihan Paçacı partilerinden ve milletvekili adaylıklarından istifa etti. 


Ekici "Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor" derken Çakır, "Ailevi durumumu dikkate aldım. Birlikte bu kararı aldık. Ailemin daha fazla baskı altında kalmaması için ayrıldım" dedi.

Farklıülkücülük isimli internet sitesi MHP'nin 6 yöneticisinin ismini vermiş eğer istifa etmezlerse kadınlarla uygunsuz görüntülerinin yayınlanacağı tehdidinde bulunmuştu. 

Daha önce çıkan kaset skandalları sonrası 4 ismi istifaya davet eden MHP lideri Bahçeli bu kez tavır değiştirmiş, MHP'nin kaset şantajına boyun eğmeyeceğini belirterek "Ellerinde ne varsa yayınlasınlar" resti çekmişti.

Bahçeli'nin resti işe yaramadı. Site Mehmet Ekici'ye ait olduğu ileri sürülen görüntüleri yayınladı. Digerlerinin de sırada olduğunu duyurdu. Sitenin açıklamasında eğer istifalar gelirse diğerlerinin yayınlanmayacağı açıklandı. 

İLK İSTİFA ÇAKIR'DAN

Bunun üzerine ilk istifa MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır'dan geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti Üyeliğinden, Samsun Milletvekili Adaylığından istifa etti. 

İstifasını yazılı olarak açıklayan Çakır İnternethaber'e "Ailevi durumumu dikkate aldım. Birlikte bu kararı aldık. Ailemin daha fazla baskı altında kalmaması için ayrıldım" yanıtı verdi. 

EKİCİ: SAVAŞIM ŞİMDİ BAŞLIYOR 

İkinci istifa görüntüleri yayınlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'den geldi. Yazılı bir açıklama ile istifasını duyuran Ekici de "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti Üyeliğinden, Yozgat Milletvekili Adaylığından istifa ediyorum" dedi.

Ekici istifa açıklamsına bir de not düştü, "Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor" dedi.

PAÇACI DA İSTİFA ETTİ

Üçüncü istifa MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı'dan geldi. Paçacı da MHP Genel Sekreterliği MYK üyeliği, Parti Üyeliği ve Ankara Milletvekili adaylığından istifa etti.

İSTİFASI İSTENEN İSİMLER

Site 18 Mayıs'ta yaptığı yayında 6 parti yöneticisinin ismini vermiş istifa etmezlerse görüntülerinin yayınlanacağını duyurmuştu. Sitenin tehdit ettiği Mehmet Ekinci, Osman Çakır ve Cihan Paçacı var. Diğer isimler Mehmet Taytak, Ümit Şafak ve Ahmet Deniz Bölükbaşı.

TOPLAM İSTİFA 9'A ÇIKTI

Daha önce çıkan kaset skandalları sonrası Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, İhsar Barutçu ve Bülent Didinmez istifa etmişti. Son 3 istifa ile birlikte sayı 7'ye çıktı.

BAHÇELİ VEBALİ ÜZERİNE ALMIŞTI


MHP Genel Başkanı uygunsuz görüntüleri olduğu iddia edilen 6 MHP'li hakkında şunları söylemişti:

"Kimin elinde, ne kaset, ne bilgi var ise bu internet aracılığıyla kamuoyuna duyursunlar. Medya, dizi film gibi 24 saat yayınlasın. Nereye ulaşmak istediklerini hep beraber görelim. Bilinmesi gereken, MHP her şeye katlanır. Kendi aleyhinde de olsa, her tedbiri alır. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' der. Ancak bir şeye katlanmaz. Tehdit ve şantaja boyun eğmez.

Hal böyle olunca, MHP lideri olarak yoluma devam edeceğim. Şu saate kadar başta TRT olmak üzere, diğer medya kanalında yazılan isimlerin hiçbirini istifaya davet etmeyeceğim. Görevlerini yerine getirecekler. Bütün sorumluluk ve vebali üzerime alıyorum."








Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol