'AYNAYA BAKACAK YÜZLERİ YOK!'

Bakın bu sözleri kimin için kullanmıştı?

16 Haziran 2014 Pazartesi 16:46
'AYNAYA BAKACAK YÜZLERİ YOK!'

 Başbakan Erdoğan'ın Mısır'daki darbeden sonra sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirdiği isimlerden biri de dönemin İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterli Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu.

Başbakan Erdoğan, Bursa’da “Kentsel Dönüşüm” projesinin hayata geçirilmesi töreninde BM, AB ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nı(İİT) “Aynaya bakacak yüzleri yok” şeklinde eleştirmişti.
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de “İhsanoğlu’nun ne iş yaptığını bilen var mı? Bu zat, darbeden sonra Mursi’yi suçlamıştı” demişti.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise “Ben İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olsam, çıkar derdim ki; ‘Bu zulüm karşısında İslam ülkelerini işbirliğine davet ediyorum.’ Eğer işbirliğine yanaşmazlarsa çıkar derdim ki, ‘Ben İslam adına böylesi bir işbirliği teşkilatının böylesi zulüm karşısında sessiz kalmasının onursuzluğunu taşıyamam’ der istifamı basar oradan ayrılırdım” ifadelerini kullanmıştı.
 
Eleştiriler üzerine İhsanoğlu şunları söylemişti:
“Sayın Çelik’in Twitter’dan yazdıklarını duydum.  Arkadaşlarım bakıyorlar. Sanıyorum bazı yanlış anlamalar var. Siyasetçilerin kamuoyuna yönelik söylemleri farklı olabilir. Bu nedenle benim siyasilere yönelik söyleyebileceklerim farklı ve yanlış anlaşılabilir. Benim yaptığım açıklama, BM Güvenlik Konseyi’nin açıklamasının gerisinde değildir. Aynı seviyededir. Bazı arkadaşlar bunun ötesinde ifadeler duymak, dinlemek istiyor olabilirler. Ben şahıs olarak herkesten daha fazla şeyler söyleyebilirim. Ama müşterek bir mekanizmanın hareketini, konsensüsünü aramak zorundayım. Genel Sekreter demek, teşkilat demek değildir. İİT’nin 3 yıllık zirve dönem başkanı da Mısır’dır. Ben neler düşündüğümü dün (önceki gün) NTV’de Oğuz Bey’in (Haksever) programında ayrıntısıyla anlattım. İsteyen oradan bakabilir. Mısır’da olan bitenler vahşettir, orantısız güç kullanımıdır ve insan hakları ihlalidir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2014 16:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol