Ayasofya İmamı Doların Sorumlusunu da Buldu!

AKP’li Özlem Zengin ve laiklik karşıtı paylaşımları ile sık sık gündeme gelen Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın, dövizin sert yükselişine de yorum yaptı.

22 Mart 2021 Pazartesi 12:24
Ayasofya İmamı Doların Sorumlusunu da Buldu!

Hemen her konuda açıklama yapmaktan geri kalmayan Ayasofya İmamı doların rekor artışına da sessiz kalmadı.

“Dış güçler”e işaret eden Boynukalın, Bakara Suresi’nden “korku ve açlıkla sınanma”yı bildirip sabırlı olmayı öğütleyen ayetler paylaştı. Sözkonusu ayetler geçtiğimiz haftalarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Cuma hutbesinin de dayanağını oluşturmuştu.
Boynukalın, “Bundan yüz yıl önce olduğu gibi istiklal mücadelesi veriyoruz yedi düvele karşı. Terörle, ekonomik savaşla vs. üzerimize geliniyor. Bize düşen sabırla mücadeleye devam etmektir. Allah millete, devlete zeval vermesin. Yolunda olanlara Rabbimiz yardım edecektir” dedi.

FRANSIZ BANKASI: DOLAR GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR NOKTA

Öte yandan Fransız bankası Société Générale, Türk Lirası’ndaki sert değer kaybının devam edeceğini iddia etti. Bankanın analistlerinden Phoenix Kalen, müşterilere gönderdiği notta Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığından alınmasının Türkiye’yi ‘geri dönüşü olmayan bir noktada bıraktığını’ belirtti. Kalen, müşterilere gönderdiği notta yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun hem 15 Nisan’daki para politikası toplantısında Ağbal’ın geçtiğimiz perşembe günü yaptığı 200 baz puanlık faiz artışını geri almaya çalışacağını, hem de bugünden o tarihe kadar TL’yi stabilize etmek için ciddi oranda rezervi piyasaya süreceği tahmininde bulundu. Kalen, bununla birlikte Kavcıoğlu’nun piyasalarla döviz mücadelesini kaybedeceği ve TL’de düşüşü engellemek için acil durum önlemlerine başvurmak zorunda kalabileceğini ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.03.2021 12:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol