AVRUPA UYARMIŞ, AKP SAVUNMUŞ!..

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)’nin özel olarak oluşturduğu alt komitesi raporunda Fettullahçılar için Türkiye’nin uyarıldığı ortaya çıktı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 11:16
AVRUPA UYARMIŞ, AKP SAVUNMUŞ!..

2013’te AKPM’nin uyarısına o zamanki Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı AKP milletvekili Nursun Memecan”Bir gruba bağlı olmak onları güvenlik güçlerine ya da kamu görevine atanmaktan mahrum bırakmamalı” diyerek karşı çıktı.  Cumhuriyet’ten Duygu Güvenç’in haberine göre AKMP alt komite raporunda Fetullahçıların  AKP’nin on yıllarca müttefiki olduğu anımsatıldı ve raporda şunlar yer aldı;


memecan


‘Fetullahçılar Mahrum Bırakılmasın’

“Nisan 2013’te izleme sonrası sürece dair hazırlanan raporda Josette Durrieu, Gülen hareketinin etkisine işaret etmiş ve ‘kamu kurumlarına nüfuz etmiş ve toplumda etkisini artırmayı hedeflemektedir’ yazılmıştı. Bu o zamanki Türk heyeti başkanı tarafından ‘Kanıt olmadan’ yapılan ‘Ciddi bir iddia’ olarak değerlendirilmişti. O zamanki başkan Nursuna Memecan “Bir gruba bağlı olmak onları güvenlik güçlerine ya da kamu görevine atanmaktan mahrum bırakmamalı. Sadece, Türk hukukuna göre yaptıkları yanlışlar için hesap sorulabilir” demişti.

Nursuna Memecan Kimdir ?

Karikatürist Salih Memecan ile evli olan Nursuna Memecan, 23 Temmuz 1957’de İstanbul’da doğdu. Babasının adı Şaban Şükrü, annesinin adı Gülbahar’dır.

Endüstri Mühendisi; Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını ABD’de Temple Üniversitesi’nde İşletme alanında tamamladı.
23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk delegasyonunda yer aldı. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı oldu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol