Atatürk Havalimanı 'Araplar İçin' Yıklılıyormuş!

İBB Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi yapılması projesinin arka planında Arapların olduğuna işaret etti. Kıdık, İstanbul Havalimanı işletmesinin Abu Dabi Havalimanı işletmecisi AUH firması tarafından alınmak istendiğini ve görüşmelerin başladığını söyledi.

17 Mayıs 2022 Salı 06:42
Atatürk Havalimanı 'Araplar İçin' Yıklılıyormuş!

İstanbul’da uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’na yapılması planlanan “millet bahçesi”yle ilgili çarpıcı iddialar gündeme geldi.

İddiaları gündeme getiren İBB Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, “Abu Dabili firma, İstanbul’un Avrupa yakasında başka bir havalimanı istemiyor. Bu nedenle İstanbul Havalimanı’nı satabilmek için Atatürk Havalimanı’nı feda ediyorlar, garanti veriyorlar. Şimdi burayı alacak olan, THY’nin üzerine de çökecek mutlaka” dedi. Kıdık, sosyal medyadan paylaştığı görüntülerde yıkım ekibinin havalimanında kazılara başladığını bildirdi. Kıdık; görüntüyü “Ben buna ‘milli servet katilliği’ diyorum” ifadeleriyle paylaştı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, havalimanında pistlerin bulunduğu yerlerin bu şartlarda ağaç dikimi için uygun olmadığına dikkat çekti. Tolunay, “Pistlerin bulunduğu alanlara ağaç dikilmesi için pistlerin kaldırılması ya da kırılması gerekiyor. Başka bir yöntemle de pistlerin üzerine dışarıdan en az 1 metre kalınlığında toprak serilmeli. Bu uygulamalar haricinde orada bir millet bahçesi yapılması mümkün değil” diye konuştu.

“YANGIN ÇIKABİLİR’

Sivil uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’nın halen protokol uçuşları için kullanıldığını anımsatan Tolunay, “Alanın hem millet bahçesi hem de havalimanı olarak ortak kullanılması planlanıyorsa çok dikkatli olunması gerekiyor. Uçak yakıtları yangınlara neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk ise Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi yapılması amacıyla yıkılacak olmasına ilişkin, “Dünyanın başka hiçbir yerinde de böyle bir uygulamanın örneği yoktur. Bu durumun sorumluları, elbet bir gün bunun hesabını vereceklerdir. O nedenle şimdi yapılması gereken 89 yıllık havalimanı hizmetlerinin sürdürülmesini sağlamaktır” açıklaması yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise sosyal medyadan proje görselleri paylaşıp “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapacağımız Türkiye’nin en büyük millet bahçesi, ilk fidanlarıyla buluşmak için gün sayıyor” ifadelerini kullandı. Projeye göre Atatürk Havalimanı’nın bir bölümü uçuşlar için kullanılıyor. Planda ibadethane de var. Kurum’un açıklamasının ardından bölgede iş makineleriyle çalışma yapıldı. Pistin bazı yerlerinde çukurlar görüldü.

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nın yıkımına başlanmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nın yıkım işlemlerine başlanması hakkında Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Büyük değişim öncesinde” diyerek “5’li çetelerin halktan götürdüğü paranın önemli kısmının yeni havalimanına bağlanmış olması mı bu acelenin nedeni? Bu parayı acilen oradan kurtarıp, seçim öncesi dışarıya mı taşımaktır asıl amaç?” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Havalimanı’nın kamulaştırma korkusu içerisinde olduklarını belirterek, “Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı’nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?” dedi.

ARAPÇA PAYLAŞIM YAPTI

Kılıçdaroğlu, İstanbul Havalimanı’nın alma niyetinde olan yatırımcıları uyararak, “Beytülmal ile ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz, bunu bilerek gelin.” dedi. Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistanlı ve Katarlı yatırımcıları da açıklamaları hakkında bilgilendirmek için Arapça bir tweet attı. “İnsanların parasını çalarak yapılan hiçbir şey sizin tarafınıza satılamaz” diyen Kılıçdaroğlu, Arapça paylaşımında şunları dile getirdi:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.05.2022 07:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol