ARTIK YARGILAMA 3 AYDA BİTECEKMİŞ

Yüksek mahkemelerde görülen davalar en fazla 3 ay sürecek

01 Mart 2012 Perşembe 11:37
ARTIK YARGILAMA 3 AYDA BİTECEKMİŞ

 Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yüksek mahkemelerde görülen davaların en fazla 3 ay içinde karara bağlanacağını söyledi.

İstanbul'da düzenlenen ''Bab-ı Ali Toplantıları''na konuk olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Türk yargısının temel sorunlarından olan uzun yargılama sürelerine değinen Ergin, yüksek mahkemelerde görülen davaların en fazla 3 ay içinde karara bağlanacağını vurguladı.
Ergin, Adalet Bakanlığının 2023 hedeflerini de açıkladı.
Sadullah Ergin, ''Türkiye'nin güvenli bir demokrasiye kavuşması, kesintisiz yüksek standartlı evrensel değerlerle barışık yüksek bir demokrasiye kavuşması ve en önemlisi de sürdürülebilir bir demokrasiye ulaşması, bizim en önemli hedefimiz 2023 vizyonu açısından.'' dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'deki cezaevlerinde doluluk oranının yüzde 110 olduğunu söyledi.
Türkiye'de yılda 3 milyon ceza dosyası bulunduğunu belirten Ergin, her ceza davasında insanların tutuklu yargılanıyormuş gibi bir algının oluştuğunu vurgulayarak, şu anda cezaevinde tutuklu olarak davası devam eden kişi sayısının sadece 36 bin 417 olduğunu anlattı.
Ergin, 23 Eylül'den sonra Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılabileceğini söyledi. Adalet Bakanı ayrıca, 2012 sonundan itibaren Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki imajının düzelmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol