'Artık Türkiye'de Yer Kalmadı...'

Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, sığınmacı konusunda bir an önce kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye’de yeni bir göç dalgasına karşı yer yok” dedi.

02 Kasım 2019 Cumartesi 21:45

Türkiye’de yaşayan 4,9 milyon Suriyeli sığınmacının durumu ve ne şekilde ülkelerine gönderilecekleri konusundaki tartışmalar sürerken, İçişleri Bakanlığı’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, sığınmacı konusunda bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’de yeni bir göç dalgasına karşı yer kalmadığının altını çizdi.

Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Suriye’den gelecek yeni bir sığınmacı akınına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de göç için yer kalmadı” dedi.TBMM’de düzenlenen nüfus hareketliliği ile güvenlik arasındaki ilişki konulu toplantıda dikkat çeken mesajlar verdi.

Sığınmacılar konusunda en kısa zamanda kalıcı çözümler üretilmesini belirten Ayaz şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi çözüm bulunup, İdlib’deki çatışmaların azaltılıp orada politik geçişin sağlanması önemli. Eğer göçle ilgili uzun dönemli çözümler masaya yatırılmazsa bugünler yaşadığımız iyi günler olabilir.”

Ayaz, son açıklanan raporlara göre Türkiye’de 4,9 milyon sığınmacının olduğunu ve Türkiye’nin en çok mülteci, barındıran ülke olduğunu söyledi.

Türkiye’nin sadece transit değil aynı zamanda hedef ülke olduğuna dikkat çeken Ayaz, sorunun kısa vadeli çözümlerle çözülemeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye’deki 3,6 milyon Suriyeli sığınmacının 100 binden fazlasının 60 yaş ve üzeri olduğunu ve Türkiye’de 415 bin Suriyeli bebeğin dünyaya geldiğine dikkat çeken Ayaz, Türkiye’de yeni bir göç dalgasına karşı yer olmadığını söyledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.11.2019 00:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol