'ARINÇ'I SUSTURMAK İÇİN OĞLU VEKİL YAPILIYOR'

CHP Konya Milletvekili Adayı, eski AKP kurucusu Abdüllatif Şener, Erdoğan ve Bülent Arınç arasındaki diyaloğa dair olay yaratacak bir iddiada bulundu.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 21:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinden İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı yaptığı eski yol arkadaşı Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç tartışma konusu olmaya devam ediyor. CHP'li aday Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın Arınç'ı aday yapmasının ardında korkuları olduğunu ileri sürdü. İşte o açıklama:

" Bülent Arınç ile Erdoğan arasında bir anlaşma var. Ya da görüşme de diyebilirsiniz. Bu görüşmeye istinaden Bülent Arınç'ın oğlunu milletvekili yapmak suretiyle artık Bülent Arınç'ı ne parlamentoda ne kabinede görmek istemediğini yansıtmıştır. Bunu yapmaya ihtiyacı olduğu için yapmış olabilir veya aralarında görüşmüş de olabilirler. Çünkü biliyorsunuz Arınç'ın bazı durumları çok tartışma konusu olmuştu. Bu nedenle de uzaklaştırılmıştı Erdoğan tarafından. Ama bu uzaklaştırmanın bazı riskleri olduğunu da ölçmüş olabilir sayın Erdoğan. O riskleri ölçmeyi iyi bilir zaten Erdoğan. O nedenle işte hiç değilse Arınç'ı, oğlunu milletvekili yaparak, onu alarak susturmak ve kendisi için tam bir fedai gibi mücadele edecek insan oluşturmak için bunu yapmıştır. Bülent Arınç'ı çok hırpalamış olmakla birlikte bu noktaya getirmiştir."

BİR ÖNCEKİ İDDİA ŞENER'İ DOĞRULAR NİTELİKTE!

Öte yandan FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan Arınç'ın damadına dair de büyük yankı uyandıracak bir iddia ortaya atılmıştı. Tutuklamaya çok kızan Arınç'ın o dönem saraya gözdağı verdiği bunun hemen sonrasında damadının tahliye edildiği belirtilmişti. İddianın sahibi eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de danışmanlığını yapan Ahmet Takan'dı. Takan iddiasını o dönem şöyle dillendirmişti:

" Şimdi gelelim Saray fısıltılarına. Bayram tatili süresince pek konuşuldu durdu... Peşinen belirteyim, bu iddiaya Arınç'ın cevap verip açıklık getirmesini beklerim. İddia o ki; "Bülent Arınç, damadı FETÖ'den tutuklanıp cezaevine girdiğinde çok etkili bir yeri aradı. Ve, 'Eğer damadım serbest bırakılmazsa avukatlığını bizzat ben üstleneceğim...' dedi. Arınç'ın bu şok mesajı vakit geçirilmeden Sarayın etkili noktalarında paylaşıldı. Vee, ardından da damat Ekrem Yeter, 'ByLock bulunmadığı' gerekçesiyle salıverildi."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.05.2018 13:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol