ANKARA'YI KARIŞTIRAN YAZI... 'AT GÖZLÜĞÜ'

Gazeteci Cüneyt Arcayürek’in Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan ile ilgili yazısı, ortalığı karıştırdı.

04 Eylül 2013 Çarşamba 12:29
ANKARA'YI KARIŞTIRAN YAZI... 'AT GÖZLÜĞÜ'

 Gazeteci Cüneyt Arcayürek’in Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde, Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan ile ilgili yazısı, ortalığı karıştırdı.  Arcayürek, Hayrünnisa Gül için ‘’At gözlüğüne benzer türban takıyor’’ ve Emine Erdoğan için ‘’Şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyor’’  benzetmesi yaptı. 

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, Arcayürek’i, uslubu nedeniyle kınadı. Bulut, “Siyasi görüşleri ne olursa olsun, insanların kıyafet seçimleri onların özgürlük alanlarıdır ve Arcayürek gibi köşe yazarlarının kadınları kıyafet ve bedenlerinden dolayı aşağılamaları kabul edilemez.’’ dedi. Arcayürek önceki gün Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde şöyle yazmıştı:

‘’30 Ağustos resepsiyonu… At gözlüğüne benzer türban. İki kaş, iki göz, bir burun ve ağzı açık. Bir de eli. İlla ki baştan aşağı örtülü başkumandan (Cumhurbaşkanı) eşi Hayrünnisa Hanım’ın elini sıkarken, önünde baştan aşağı kapalı siyahlar giymiş, şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen eşi Emine Hanım; John Kerry ile bir zamanlar dostu olan Obama’nın açıklamalarına aklı takılı...’’

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.09.2013 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol