ANAYASA'YI UYGULUYORLARMIŞ!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

06 Kasım 2013 Çarşamba 14:18
ANAYASA'YI UYGULUYORLARMIŞ!

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Diyanet’te şafi ve alevi mezhebine mensup personel var. Kim oldukarını biliyoruz ama kayıt tutmuyoruz” sözlerinin "fişleme itirafı" şeklinde haberleştirilmesine sert tepki gösterdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, basının tavrından dert yandı:

BASININ YAKLAŞIMI FARKLI

"Türkiye'de muhalefetin yaklaşımı farklı ama basının yaklaşımı da bir farklı. Siz buradasınız ama kusura bakmayın farklı davranıyorsunuz. Muhalefet bize sürekli şunu soruyor: "Diyanette Alevi çalışan var mı, Şafi çalışan var mı? Falan etkin kökenden çalışan var mı?" Biz bunların hepisine 'Diyanette çalışanlar din, ırk, etnik kökenine göre tasnif edilememektedir. Böyle bir şey fişleme anlamına gelir bu da kabul edilemez. Diyanet'te elemanlar sınavla alınır' diye yanıt veriyoruz. 

BAKAN FİŞLEMEYİ İTİRAF ETTİ YAZDINIZ

CHP ve BDP'li üyeler Bütçe tartışmaları sırasında ayrı ayrı sordular dün, ben de her soruya böyle bir tasnif olmadığı yanıtını verdim. Sorular devam edince ben "Diyanette hem Şafi hem Alevi çalışanlar var" dedim. Basın hemen bunu manşetine taşıyıp "Bakan fişlemeyi itiraf etti" diye yazdı. Böyle bir fişleme yoktur, böyle bir şey yaşanmamaktadır."

ÖĞRENCİ EVLERİ İÇİN YASA ÇIKACAK MI?

Başbakan Erdoğan'ın yurtlar ve öğrenci evleri ile ilgili açıklamaları da sorulan Bozdağ, "Yaşam tarzına müdahale söz konusu değil. Anayasamızın 58. maddesinde devlet gençleri kumar, uyuşturucu ve benzeri alışkanlıklardan cehaletten korumak yükümünü de getirir. Sorunluluğu yetkiyi seçimde size emanet etmişti. Biz bu emanetin gereğini yerine getirmeliyiz, bu görev bize verilmiştir. Devletin gençlerini korumak için tedbir alması onların yaşam tarzına müdahale etmesi olarak nitelendirilemez. Sayın Başbakanımız gerekirse böyle bir adım atarız dedi. Yasal düzenlemeyle ilgili yapılmış bir çalışma yok henüz. Yapılırsa kamuoyuna açıklanır. Hükümet anayasal görevini yapıyor." dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.11.2013 14:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol