Ali Mahir Başarır'dan AKP'ye Hodri Meydan

CHP'nin hukukçu milletvekili Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık dosyasının kaldırılma girişimine tepkiler sürerken Başarır, TBMM önünde açıklama yaptı. Başarır, " Hiç korkumuz yok. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk, hakkını yemedik" dedi.

11 Ocak 2023 Çarşamba 15:02
Ali Mahir Başarır'dan AKP'ye Hodri Meydan

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dokunulmazlıkların düşürülmesi hakkında yaklaşık bin 700 dosya bulunurken CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında fezlekeler bugün Adalet ve Karma Komisyonu'nda görüşülecek.

CHP'li Ali Mahir Başarır, Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP'li Adalet ve Karma Komisyonu üyeleri ile açıklama yaptı.

Başarır, "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk, hakkını yemedik. Biz 85 milyonun rızkını, Hazine'nin parasını bir avuç kirli müteahhitten koruduk, savunduk. Bizim ne Mersin halkına ne Türkiye'ye verilmeyecek bir hesabımız yoktur" diye konuştu.

CHP'li ZEYNEL EMRE: DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE GÖREMEZSİNİZ

TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Zeynel Emre ise yaptığı açıklamada; "Tarihe baktığımız zaman bütün krallıklar, padişahlıklar, otoriter rejimler, diktatörlükler kurumlardan hoşlanmazlar. Esasında millet iradesinden de hoşlanmazlar. Kendi bildikleri olsun, tek söz sahibi olsunlar, kendi bildiklerine itiraz eden olmasın. Ve bu amaçları doğrultusunda adım adım toplumu sindirmeyi hedeflerler. Biz burada emanetçiyiz. Bu ülkenin yurttaşlarıyız. Bugün milletvekiliyiz. Bizim için esas olan milletimizdir. Bizim için esas olan halkın iradesidir, egemenliğidir. Bugün TBMM büyük bir saldırı altındadır. Biz bu saldırıya karşı savunma altında değiliz. Doğruları, gerçekleri haykırmak, yapılmak isteneni ifşa etmek için buradayız. Yakın tarih içerisinde, AKP iktidarının özellikle 2015-2016 ve 2017'deki Anayasa değişikliği ile başlayan süreçte nihai bir hedefin olduğunu görüyoruz. Türkiye'de seçimlere, millet iradesine, halkın egemenliğine saygı duymayan bir iktidar var. Bizim karma komisyonu üyeleri olarak dokunulmazlık dosyaları ile ilgili toplantıların hepsine katıldık. Bugün katılmayacağız. Daha evvel katıldıklarımızda söylediklerimizin hepsinin arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Emre, "Şunu özellikle vurgulamıştık: Bir milletvekiline özel bir imtiyaz olsun diye dokunulmazlık müessesi tesis edilmiş değildir. Vatandaşın hakkını, hukukunu özgürce koruyabilsin diye esasında vatandaşa verilmiş bir imtiyazdır. Ağırlıkla muhalefeti korumayı amaçlayan bir müessesedir. Bugün 2 milletvekili arkadaşımızın dokunulmazlık fezlekeleri görüşülecek. Ali Mahir Başarır'ın TCK'nın 125. ve TCK'nın 288. maddesi nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. 288. madde para cezası. Böyle bir suçtan dokunulmazlığın kaldırıldığını dünyanın tek bir yerinde göremezsiniz. Hukuksuz bir şekilde belediye başkanımızın görevden el çektirilmesine tepki gösteren arkadaşlarımıza yönelik bir reaksiyon olduğunu görüyoruz. İki meselede de haklıyız" diye konuştu.

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın açıklamaları şöyle oldu:

Alnımız açık, başımız dik. Şükürler olsun ki yüz kızartıcı, toplumu rahatsız eden bir iddia ile karşınızda değilim. Birazdan bazı arkadaşlar dokunulmazlığımızın kaldırılması için el kaldıracak. Mesela bunlardan bir tanesi Mersin'de, kameraların huzurunda polislerimize şerefsiz diyen AKP'nin komisyon sözcüsü Zeynep Gül Yılmaz. Kimler el kaldıracak? 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yaptığı iddia edilen Erzincan Milletvekili el kaldıracak. Ya da 180 milyon dolarlık kirli bir serveti edinip de paylaşamayan Zehra Taşkesenlioğlu el kaldıracak. Ya da İstanbul Belediyesi'nden burs alıp, yan gelip yatıp milletvekili olan AKP'li milletvekilleri el kaldıracak. Ya da gencecik bir akademisyeni öldüren katilleri evinde saklayan yine Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz el kaldıracak.

"DONULMAZLIĞIMI KALDIRMAZLARSA NAMERTTİRLER"

Korkmuyoruz. Bir adım, bir milim ne eğiliriz ne geri adım atarız. Bu kirli ellerin oyları ile kaldırsınlar. Kaldırmazlarsa alçaktır, namerttirler. Hiç korkumuz yok. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk, hakkını yemedik. Biz 85 milyonun rızkını, Hazine'nin parasını bir avuç kirli müteahhitten koruduk, savunduk. Bizim ne Mersin halkına ne Türkiye'ye verilmeyecek bir hesabımız yoktur. O yüzden bir adım bile geri adım atmıyorum. Korkmuyorum. Arkadaşlarımla beraber dimdik ayaktayım. Bir kez daha yineliyorum. Dokunulmazlığımızı kaldırın. Kaldırmazsanız alçaksınız

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.01.2023 22:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol