Ali Mahir Başarır: Her Yolsuzluğu Yargıya Taşıyacağım

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, bundan sonra tüm yolsuzluklar için suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Başarır, "Takipsizlik çıksa da arşivde yerini alacak ve zamanı geldiğinde uğraşmadan canlandıracağız." dedi.

21 Ocak 2022 Cuma 08:25
Ali Mahir Başarır: Her Yolsuzluğu Yargıya Taşıyacağım

CHP'nin son dönemde parlayan isimlerinden biri olan Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, Türkiye’de gündemi değiştiren Demirören Holding iddialarını, Ziraat Bankası’nın halkın parasından dağıttığı ve geri alamadığı kredileri, İBB’nin karşı karşıya kaldığı engelleme girişimlerini ve CHP Türkiyesi ideallerini Gerçek Gündem’den Elif Ünsal'a anlattı. 

Başarır, şubat ayı sonunda “Beşli Çete” ile ilgili bir kitap çıkarmaya hazırlandığını ve kitap için bir sene boyunca çalıştığını da aktardı.

DEMİRÖREN İLE NELER YAŞANDI?

20 Aralık iddialarını sorduğumuz Başarır; “Şunu herkes bilmeli ki benim Demirören ile hiçbir işim yok, ben Demirören gibileri yaratan sisteme karşıyım. Ben hayatımda Demirören’i hiç görmedim, bundan sonraki hayatımda da hiç görmeyeceğim. Çünkü onunla ilgili iddialarım var. Fakat benim Demirören’in şahsı ile ilgili bir problemim yok, benim sıkıntım Demirören gibileri yaratan bu sistem. Onlara haksız, hukuksuz, topluma açıklayamayacağımız milyarlarca liralık krediler verilmesi ve bunların takip edilmemesi. Bu para bizim paramız, Ziraat Bankası 159 sene önce kurulmuş. Mithat Paşa’nın çiftçiler için kurduğu bir kamu bankası. Bu banka bizim bankamız, bundan 15-20 sene kadar önce tabelasını görmek bile içimizi ısıtıyordu. Bugün Ziraat Bankası Demirören ile anılıyorsa bu sisteme karşı en büyük mücadeleyi biz vermeliyiz. 20 Aralık iddialarımın hepsini; şirket isimleri ve hesapları ile beraber savcılığa bildirdim. Bana açmış olduğu davada da cevap olarak mahkemeye sunacağım. 20 Aralık’ta 1 milyon dolar bozduran 23 Aralık’ta 1 milyon 600 bin dolara sahip oldu. 1 milyar dolar bozduran 1 milyar 600 milyon dolara sahip oldu.

Demek ki burada haksız bir zenginleşme var ve bu bir gece yarısı operasyonu ile yapıldı. 30 sene çalışıp tazminatıyla dolar alan insanlar bir gecede elindekini kaybetti. 300 bin liraya dolar alan birinin 20 Aralık’ta doları 180 bin liraya düştü. Demirören Grubu ile ilgili bu süreçte bana bilgi ve belgeler ulaştı, ben de bu bilgi ve belgeleri mahkemeye sundum. Bundan sonra kararı verecek olan mahkemedir.

TÜM YOLSUZLUKLAR ARŞİVDE YERİNİ ALACAK

Başarır;“Sermaye Piyasası Kurulu, Hürriyet gazetesinin hisselerinde açıkça hukuksuzluk yapmış. Bunu Danıştay onadı, dışarıdan Hürriyet gazetesi hisselerini alan yurttaşlar ise dava açtı. Ben Sermaye Piyasası Kurulu hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Bundan sonra tüm yolsuzluklarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Takipsizlik kararı verilse de dosya numaraları arşivdeki yerini alacak ve biz de bu dosyaları yeri ve zamanı geldiğinde hiç uğraşmadan canlandıracağız.” açıklamasını yaptı.

“BEŞLİ ÇETE” KİTABIMA 1 YIL ÇALIŞTIM

“Beşli Çete” olarak anılan beş müteahhitle ilgili de bir kitap yazdığını söyleyen Başarır; “Şubat sonunda beşli çeteyle ilgili çok kapsamlı bir kitabım çıkacak. Kitabı hazırlamak için bir sene uğraştım; bütün ihaleleri, ihalelerin nasıl alındığını ve bizim neler yapacağımızı da yazdım. Bunu söylüyorum çünkü beşli çetelerden kurtulursak ve onlara giden gelir yeniden kamuya akarsa, israfı önlersek, yatırımların yönünü tekrar Türkiye’ye çevirirsek, kamunun olan köprü ve otoyolları kamuya kazandırırsak Türkiye ekonomisi 3 yılda düzlüğe çıkar. Biz ilk 6 ayda halkı zaten rahatlatacağız, göreceksiniz. Zaten alacağımız paralar var; Demirören’den alınacak paralar var, Telekom yolsuzluğundan, kamu bankalarını soyanlardan alacağımız paralar var. Biz bu paraları devletin bir kumbarasında biriktirip gerçek sahiplerine yani halka vereceğiz. İyi yönetilen bir ülkede her şey çok güzel olacak.” dedi.

SURİYELİ VE AFGAN SIĞINMACILAR

Toplumun en çok rahatsız olduğu konuların başında gelen sığınmacılar ile ilgili de konuşan Başarır; “Ben bir hukukçuyum ve hukuk çerçevesinde konuşuyorum. Bu insanlar mülteci değil sığınmacı. AKP’lilerin sığınmacı olarak getirdiği 7-8 milyondan fazla insan var. Bu insanları ülkelerine gönderebilmek için uluslararası alanda savaşın bittiğini ispatlaman gerekir. İspatlamadan göndermeye kalkarsan Birleşmiş Milletler dahil uluslararası hukuk yakana yapışır. Biz öncelikle savaşı bitirip ilişkileri eski haline getirecek ve bu insanları ülkelerine yollayacağız. Ben ülkemde bu kadar sığınmacı istemiyorum, hiçbir yurttaş ve hiçbir siyasetçi de istemez. Biz bu insanları hukuka uygun bir şekilde kesinlikle ülkelerine yollayacağız.” değerlendirmesini yaptı.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.01.2022 08:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol