Ali Erbaş'a Neler Dedi Neler?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada tartışmaların odağındaki Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sert tepki gösterdi. "Tarihte Atatürk'e düşman olup da Türk'e dost olan görülmemiştir" diyen Akşener, partililerle birlikte Atatürk'ün ruhuna Fatiha okudu.

28 Temmuz 2020 Salı 11:27
Ali Erbaş'a Neler Dedi Neler?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener konuşmasının önemli bir bölümünü Ayasofya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili tartışmalara ayırdı. Akşener, ünlü halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif'in oğlu Emrah Mahsun'a da İYİ Parti rozeti taktı.

Ayasofya'nın ibadete açılması, siyasete ise kapatılması yönünde yaptığı uyarıyı hatırlatan Akşener, "Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten geri durmadılar. Alparslan da bizimdir, Fatih de bizimdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir." dedi.Akşener, Atatürk'ün Asya’dan Avrupa’ya bir kısrak başı gibi yürüyen memleketin mavi gözlü bozkurtu olduğunu belirterek, "Hastanede koşa koşa ziyarete gittiğiniz ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen fesliden feyz alacağınıza Sevr’i yırtıp atanlarla gurur duyun." şeklinde konuştu.

İktidara İstanbul Sözleşmesi'ni uygulama çağrısında bulunan İYİ Parti lideri Akşener, önceki grup toplantılarında yaptığı uygulamayı sürdürdü ve kürsüyü turizm sektöründen bir temsilciye bıraktı. 

Erdoğan’ın sistemi değiştirilemez görmemesinin olumlu bir adım olduğunu ifade eden Akşener, "Türkiye’nin bu sarmaldan çıkışı iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. Milletimizi içine soktuğumuz bu zor durumdan kurtaralım." diyerek iktidara çağrıda bulundu. 

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Dün başlatılan Yıldırım 3 Ağrı dağı operasyonuna katılan askerlerimize başarılar diliyorum. Biliyorsunuz 14 gün boyunca Ankara'da karantinadaydım Herhangi bir sorun olmadan karantinayı tamamladık. Koronaya yakalanan koruma polisim de sağlığına kavuştu.Vatandaşımızdan istediğimiz hassasiyeti aynı şekilde uygulamak bizim içinde sorumluluk Bugün ilk defa evin kapısından çıktım.

"İKTİDARI UYARDIM AMA DİNLEMEDİLER"

Maalesef bu yüzden bazı programlara katılamadım. Bunlardan biri Ayasofya’nın tamamen ibadete açılması. Çok istedim ama olmadı. En yakın zamanda oraya gideceğim.

Erdoğan’ı uyardım ama dinlemediler. Ayasofya’yı siyasete alet ettiler. Başbakanlık’tan dilekçelerine cevap alamayınca 2005’te mahkemeye başvuruyorlar. Mahkeme, Başbakanlığın dilekçeye zamanında başvurmadığı için suçlu buluyor. O zamanın Başbakanlığı, bugünün Cumhurbaşkanlığı davanın reddini istiyor.O dönemin Başbakanı Önce Sultanahmet’i doldurun diyor. Bugün o iktidar Ayasofya’yı biz açtık diye övünüyor. Yine bir riyakarlık, yine vatandaşı değil, kendini düşünme hesabı. İlk günden beri dedik ki Ayasofya’yı ibadete açın, siyaseti kapatın.

"FESLİDEN FEYZ ALACAĞINIZA SEVR'İ YIRTIP ATANLARLA GURUR DUYUN"

Ortak değerlerimizi sömürmekten geri kalmadılar. Güzel Ayasofya’nın o güzel gününde şu sözü bekledik. Selam olsun Anadolu’nun kapılarını açan Alparslan’a, selam olsun İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’e, selam olsun İstanbul’u düşmandan kurtaran Gazi Mustafa Kemal’e.Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten geri durmadılar. Alparslan da bizimdir, Fatih de bizimdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir.Atatürk Asya’dan Avrupa’ya bir kısrak başı gibi yürüyen memleketin mavi gözlü bozkurtudur. Hastanede koşa koşa ziyarete gittiğiniz ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen fesliden feyz alacağınıza Sevr’i yırtıp atanlarla gurur duyun.

"ATATÜRK İLE ALIP VERMEDİĞİNİZ NEDİR?"

İstiklal Savaşı, bir mitoloji değildir. Her anı kayıt altına alındı. Fransızlar Yunan’ın hezimeti, Yunan hezimeti, Yunan basını, Küçük Asya’nın kaybı diye bahseder. Cezayir’de Allahu Ekber diye şehit düşen askerin göğsünde Atatürk’ün resmi vardır.Rahmetli Elibey’in dediği gibi, Allah’ın bahşettiği şerefi istemeyene biz zorla şeref verecek değiliz. Bedeli göze alıp şehit düşene saygı göstermek zorundasınız. Atatürk ile alıp veremediğiniz nedir kardeşim? Yunan’ın, Fransız’ın Alman’ın Atatürk’e düşman olmasını anlarım ama siz nasıl düşman olursunuz kardeşim? Onlar şanlı bayrağımızı ateşe vererek milli birliğimize hakaret ediyor siz hala Atatürk ile uğraşıyorsunuz. Atatürk, Türk vatanında şanla şerefle nur içinde yatıyor. Göreve geldiğinden bu yana İstiklal Harbi kahramanlarına bir hayır duayı çok gören Ali Erbaş, şimdi de lanet okuyor. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.07.2020 11:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol