Ali Edizer Doktorluktan da Atıldı!

Sosyal medyada paylaştığı ve büyük tepki çeken video nedeniyle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinden alınan Ali Edizer ile ilgili yeni bir karar çıktı. Edizer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla doktorluk görevinden el çektirildi.

09 Ekim 2020 Cuma 13:37
Ali Edizer Doktorluktan da Atıldı!

Ali Edizer eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki başhekim yardımcılığı görevinden alınmıştı.

Medeni kanun ile ilgili sözleriyle gündem olan GATA Başhekim eski Yardımcısı Ali Edizer karısının mamografisini çeken tekerlekli sandalyeli doktora da saldırmış Ali Edizer'in yeni mesleğini söyledi!

Tayyip Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er isyan etti

Ali Edizer'in kadrosu, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle, Ankara Güdül Devlet Hastanesi'ne gönderilmişti. 

TBB AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

TTB Merkez Konseyi ile Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Medeni Kanun'u tanımayan, cinsiyetçi tutum alan Ali Edizer'in hekimlik uygulamalarının en temel etik ilkesi olan eşitlik ilkesini ihlal ettiğini, cinsiyet eşitliğini reddettiğini hatırlatarak, tepki göstermiş şöyle denilmişti:
“*Erkeklere boşamayın demek boşanmak isteyen kadınların kocaları tarafından öldürülmesini meşrulaştırır. Kadın cinayetlerini teşvik eden bir kişi kamusal görevde bulunamaz. Kadın erkek eşit haklı insanlar olarak çalıştığımız iş yerlerinde cinsiyet ayrımcılığı artarak devam eder.*Çalıştığı SBÜ gibi pek çok hekimin uzmanlık eğitimi aldığı bir kurumda kadınların eğitim hakkının ayrımcılığa karşı güvence altında olması mümkün olamaz. Kadını erkeğe tabi gören bir anlayış kadının sağlık hakkını önceleyen bir hekimlik mesleği icra edemez.nAli Edizer'in medyaya yansıyan, yoğun bakım hastası için hekimlik etik kurallarına aykırı söylemlerinin kurullarımız tarafından değerlendirilecek olması ile birlikte, bir daha kamusal hizmetlerde görev alması bakanlık tarafından engellenmelidir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.10.2020 13:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol