AKP'Lİ VEKİLDEN İTİRAF!

AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, "Özgür Suriye Ordusu’na destek verilmezse, El Nusra ve El Kaide gibi oluşumlar ister istemez bölgede güç kazanacak'' dedi.

27 Kasım 2013 Çarşamba 11:14
AKP'Lİ VEKİLDEN İTİRAF!

 NATO Parlamenter Asamblesi Türk Heyeti Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, "Türkiye’deki 600 bin Suriyeli göçmenin sadece 200 binini kamplarda tutuyoruz. 400 bin mülteci ise, ufak tefek elindeki parayla Anadolu’nun her yerine dağılmış ve iş arıyor, çok zor durumdalar" dedi. 

Ali Rıza Alaboyun, NATO ve İtalya Parlamentosu işbirliğinde gerçekleştirilen NATO Parlamenter Asamblesi Akdeniz ve Orta Doğu Özel Çalışma Grubu ve Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Ortak Semineri’ne katılmak üzere beraberindeki bazı milletvekilleriyle Roma’ya geldi. Orta Doğu ve Akdeniz Özel Çalışma Grubu Başkanı olan Alaboyun, iki gün süren toplantıların ardından Türk gazetecilere açıklama yaptı. 

Seminere 27 ülkeden 80’e yakın parlamenterin katıldığını aktaran Alaboyun, burada ağırlıklı olarak Libya, Mısır ve Suriye’nin konuşulduğunu anlatarak, "Suriye’yle sınırı olan tek NATO ülkesi biziz. Avrupa’nın sınırı olmadığı için oraya bakış açıları bizim gibi değil. Belki de bu nedenle benim komisyon başkanlığına getirilmem istendi" dedi.

MÜLTECİLER BELKİ DE ÜLKELERİNE DÖNMEK İSTEMEYECEK
Toplantılar süresince kurduğu temaslarda Suriye konusunda iki şeye dikkat çektiklerinin altını çizen Alaboyun, bunları şöyle anlattı: 

"Birincisi, Suriye konusu kısa sürede çözülmezse uzun vadede ikinci bir Afganistan olma riski var. İkincisi, göçmen sorunu. Türkiye’de 600 bin Suriyeli göçmen var. Bunun 200 binini ancak kamplarda tutuyoruz, ama 400 bini ufak tefek elindeki parayla Anadolu’nun her yerine dağılmış ve bunlar iş arıyor, çok zor durumdalar. Bu insanların belki de Suriye sorunu çözüldükten sonra ülkelerine dönme gibi talepleri de olmayacak. Çünkü burada da ister istemez kök salmış olacaklar. Bu konuda Avrupalıların sessiz kalması çok sağlıklı değil. Suriye konusunda biz üzerimize düşeni yapmaya çalıştık."

ÖZGÜR SURİYE ORDU’SUNA DESTEK VERMEZSEN BAŞKA UNSURLAR GÜÇ KAZANIR
Bugün, özellikle hafif silahlar konusunda Özgür Suriye Ordusu’na verilmiş sözlerin olduğunu dile getiren Alaboyun, "Amerika bunu hiç yerine getirmedi. Bunun nedeni; orada El Nusra ve El Kaide gibi unsurların orada güç kazanıyor olması. Biz de şunu söylüyoruz: siz Özgür Suriye Ordusu’na destek vermezseniz, o oluşumlar ister istemez orada güç kazanacak. Çünkü umutsuzluğa kapılan yeni neslin, oralara doğru eğilimi var ve orada ikinci bir Afganistan’ın doğabileceğini gündeme getirdik" diye konuştu. 

Alaboyun, İran’ın nükleer programına ilişkin varılan anlaşmanın da, asamble nezdinde ’Bölgenin istikrarı ve demokratikleşmesinde en önemli adımlardan biri’ olarak algılandığını söyledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.11.2013 11:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol