AKP'li Metiner Günah Çıkardı: Yanlış Yaptık...

AKP’li Mehmet Metiner, İstanbul Sözleşmesi'nin kabulü için evet verdiğinden dolayı çok pişman olduğunu söyleyerek milletvekillerinin neye oy verdiğini bilmeden el kaldırdığını belirtti

07 Mayıs 2020 Perşembe 07:00
AKP'li Metiner Günah Çıkardı: Yanlış Yaptık...

Kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla hazırlanan ve Türkiye tarafından 12 Mart 2012'de kabul edilen İstanbul Sözleşmesi bir süredir AKP’li bazı isimlerin ve Yeni Akit gibi gazetelerin hedefinde. Tartışmaya farklı bir noktadan dahil olan eski AKP’li milletvekili Mehmet Metiner, ilginç bir itirafta bulundu. Metiner, İstanbul Sözleşmesi’nin görüşüldüğü oturumda neye ‘evet’ dediklerini bilmeden el kaldırdıklarını söyledi.

Gazete Damga’dan Ekrem Hacıhasanoğlu’na konuşan Mehmet Metiner “Kendi adıma itirafta bulunuyorum: Yanlış yaptık” dedi. Evet diyenlerin çoğunun neye oy verdiklerini bilmeden el kaldırdığını söyleyen Metiner, milletvekillerinin sırf parti grup başkanvekilleri el kaldırdıkları için el kaldırdığını anlattı. Metiner, “Partilerin grup yönetimi kendi aralarında anlaşmış olmalılar ki o anda bulunanların onayıyla kabul edildi geçti” diye konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN’IN DERNEĞİNE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da yönetiminde bulunduğu KADEM’in (Kadın ve Demokrasi Derneği) İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyor olmasını da eleştiren Mehmet Metiner, “Varlığını önemsediğim KADEM’in adeta sözleşme müdafisi bir konuma kendini düşürmesi hazin bir tablo. Kendimizi kendi değerlerimiz üzerinden tanımlamak ve savunmak varken. Canı cehenneme o sözleşme, bu gidişle KADEM algısını tamamen menfiye çevirecek, biline” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2020 07:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol