AKP'li Eski Bakan Veysel Eroğlu: Akaryakıt İçin Dua Edin...

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Türkiye'de geçmişteki akaryakıt kuyruklarının uzaydan bile görülebildiğini öne sürdü. Eroğlu, "Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın" ifadelerini kullandı.

13 Haziran 2022 Pazartesi 17:26
AKP'li Eski Bakan Veysel Eroğlu: Akaryakıt İçin Dua Edin...

Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte, AKP’li isimlerden krizi yalanlayan hatta yaşanılan sıkıntıya yönelik çözümler geliştirmek yerine adeta alay içeren türde farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Eski Orman ve Su işleri Bakanı, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun ekonominin mevcut durumunun anlattığı konuşmasında, geçmişte Türkiye'deki akaryakıt kuyruklarının 'uzaydan bile görülebildiğini' iddia etti.

“O ZAMAN IMF DİYE BİR TEŞKİLAT VARDI TÜRKİYE'Yİ O İDARE EDİYORDU”

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Eroğlu, 2002 ile bugünü karşılaştırdığı konuşmasında "Ben buradan gençlere seslenmek istiyorum; Basın mensuplarımız vasıtasıyla da tüm gençlerin bu konuyu bilmelerini istiyorum" diyerek şöyle konuştu:

"O zaman IMF diye bir teşkilat vardı. Türkiye'yi o idare ediyordu. Başbakanlar onların önünde el pençe divan duruyordu. Ben bütün bürokrasiyi çok iyi bilen bir kişiyim. Neticede talimat verirlerdi. ‘Şu kanun çıkacak’ diye. Çünkü borç alan emir alır. 23,5 milyar dolar borç, bankalar iflas etmiş milyarlarca lira borcu bırakıp gitmişler. Bütün kurumların borçları bize kaldı. Biz iktidarı böyle bir dönemde ele aldık."

"AKARYAKIT KUYRUKLARI UZAYDAN BİLE GÖRÜLEBİLİYORDU"

O dönem de ciddi bir ekonomik kriz olduğunu söyleyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kriz dolayısıyla insanlar akaryakıt bulamıyordu. Akaryakıt istasyonlarının önünde uzun uzun kuyruklar vardı. Ve bu kuyruklar uzaydan bile görülebiliyordu.

Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Bu bize dışarıdan geliyor. Az önce Ali Bey söyledi. 3 kat fiyatlar arttı. Doğalgaz aldı başını gitti. Ama Allah'a şükürler olsun geçmişte olduğu gibi akaryakıt kuyruklarının uzaydan fotoğrafı çekilmedi. Biz İstanbul'dan gelirken kayınpederim ile birlikte yolda kaldık ve bir iş makinesinin sahibinden rica ederek akaryakıt aldık. Yoksa bulmak mümkün değildi, çünkü kriz vardı.”

Türkiye'de 13 Haziran 2022'de benzinin litre fiyatı 28.5 TL'den satılıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.06.2022 17:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol