AKP'den Ukrayna Ordusu 200 Milyon TL!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti öncesi konuşan Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga, Türkiye'nin Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere 200 milyon TL vereceğini ifade etti.

03 Şubat 2020 Pazartesi 07:03

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga, Ukrayna medyasına yaptığı açıklamada "Bu ziyaret sırasında imzalanacak anlaşmaya göre, Türkiye tarafı Ukrayna ordusunun ihtiyaçları, özellikle silah alımı için 200 milyon TL finansal yardım sunacak.

Önceki yıllarda da bu rakamlarda benzer anlaşmalar imzalanmıştı" şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kiev ziyareti sırasında, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile teke tek görüşme gerçekleşeceğini ve ayrıca Türkiye-Ukrayna Üst Düzey Stratejik Konsey 8. Toplantısı’nın düzenleneceğini bildirmişti. 

İNADINA SATIŞ!

Bilindiği üzere AKP iktidarı Türkiye'nin stratejik işletmelerinden biri olan TSK'nın Tank Palet Fabrikası'nı 50 milyon dolarlık yatırım yapamama gerekçesiyle Katar-BMC ortaklığına vermişti. Muhalefetin tüm tepkilerine rağmen de geri adım atmamış bu satışla TSK'nın kendi ürettiği tanka daha pahalıya sahip olurken Katar ordusuna yüzde 50 ucuza verileceği ortaya çıkmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, " 50 milyon doları ben bulayım siz fabrikayı satmaktan vazgeçin" demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.02.2020 07:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol