AKP'den İstifa Edip Anlattı: Hepsinin Tuzu Kuru...

AKP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katılan Firdevs Diba Akkaya, "Bence AK Parti’nin içindeki çoğu insan AK Parti’nin seçimi kaybedeceğini düşünüyor ve bu yüzden bireysel hareket ediyor" dedi.

14 Haziran 2022 Salı 14:41
AKP'den İstifa Edip Anlattı: Hepsinin Tuzu Kuru...

2011'den bu yana iktidar partisinin üyesi olan, teşkilatlarda pek çok görevde bulunan ve son olarak AKP İzmir Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Firdevs Diba Akkaya, istifasının gerekçelerini anlattı.

Medyascope'tan Aytuğ Özçolak'a konuşan Akkaya, en rahatsız olduğu durumun 'liyakatsizlik' olduğunu söyledi. 

"Gerçekten bu kadar genç, akıllı, zeki çocuk işsizken onun yeğeni, bunun çocuğu, şu ilçe başkanının kardeşi devlet kurumlarında. Özellikle son zamanlarda ülke ekonomisi bu kadar kötüyken, bu kadar genç işsizken bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı. Bir de artık inancımı yitirdim. Yani insan inandığı davanın peşinden gider, inandığı şey için çalışır. Ben artık AK Parti’nin ülke adına pozitif şeyler yapacağı inancımı yitirdim" diyen Akkaya, ardından parti teşkilatı ile halkın yaşantısı arasında büyük farklılıklar olduğundan bahsetti:

“Ben bireysel olarak bazı projeler yapıyorum. Evde pasta yapıp doğum gününde pasta alamayan çocuklara götürüyorum, aileleri internetten bana ulaşıyor. Gariban mahallelere gidiyordum, insanların durumunu görüyordum. Oradan çıkıp teşkilata gidiyordum sanki o dünyadan hiç haberleri yok insanların. İki dünya arasında sıkışıp kalmış gibi hissediyordum kendimi. Evlerine gittiğim zaman insanlar açlık içinde, insanlar sefalet içinde. Partiye gidiyorum, partide herkesin tuzu kuru. Kimsenin umurunda değil. İnsanlar şu anda partinin içinde tamamen bireysel düşüncelerle hareket ediyorlar. Kimsenin ‘Topluma yönelik bir proje yapalım ya da bir çözüm üretelim’ gibi bir derdi yok. Bence AK Parti’nin içindeki çoğu insan AK Parti’nin seçimi kaybedeceğini düşünüyor ve bu yüzden bireysel hareket ediyor.”

'SON GÜNE KADAR KENDİMİ KANDIRDIM'

Akkaya, kendisini istifa kararına iten süreci şöyle anlattı:

“AK Parti 2002’de kurulduğunda tabelasını halk takmıştı. Halkın partisi olarak meydanlara çıkmıştı ve halkın gücüyle yükseldi. Ben AK Parti’ye o zamanlardan beri gönül verdiğim için kopmam kolay olmadı. Ancak özellikle son yıllarda, git gide AK Parti teşkilatlarının içi boşalmaya başladı. Kalifiye insan kalmadı. Benim bugüne kadar AK Parti’de sabretmemin sebebi… Son güne kadar kendimi şöyle kandırdım: ‘Bu dönen dolaplardan, bu olan olaylardan Recep Tayyip Erdoğan’ın haberi yok. Olsa müdahale eder. Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafındaki bir grup partinin içini boşalttı.’ Yani sanki her an Recep Tayyip Erdoğan partinin içinde yeni bir oluşum gerçekleştirecek ve her şey eskiye dönecek gibi hissettim. Bunu gerçekten istedim, umut ettim, bekledim. Fakat beklediğim değişim ve dönüşüm olmadı. Ve artık bunun gerçekleşmeyeceğine kanaat getirdim. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. Gerçekten son birkaç yıldır sürekli ‘Düzelecek, AK Parti teşkilatı düzelecek, ülke düzelecek, politikalar değişecek’ diye hayal ettim ama yok, her şey aynı.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.06.2022 14:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol