AKP'den 128 Milyar Dolar Yasası

Kapsamında 18 yaşından küçük çocukları bireysel emeklilik sistemine dahil edecek düzenlemenin de bulunduğu torba teklifte, 128 milyar doların satış protokolüne dayanak gösterilen yasa değişiyor.

12 Mayıs 2021 Çarşamba 08:28
AKP'den 128 Milyar Dolar Yasası

Muhalefetin Merkez Bankası'nın kayıp rezervi 128 milyar dolar eleştirisi devam ederken AKP iktidarı, bunun önüne geçebilmek için sözkonusu yasada değişikliğe gidiyor.

AKP’nin Meclis’e sunduğu “torba teklifte” 128 milyar dolar tartışmasında Merkez Bankası ile Hazine Müsteşarlığı arasında Şubat 2017’de imzalanan protokole dayanak gösterilen 4059 sayılı “Finansal İstikrar ile Bazı Düzenlemeler Hakkında Yasa”da yer alan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, Finansal İstikrar Komitesi olarak yeniden yapılandırılıyor. 

Komitenin kuruluş amacı, “finansal sistemin sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlıklı bir şekilde desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması için kırılganlıkların belirlenmesi ve risklerin yönetilmesinde ilgili kurumlar arasında işbirliği sağlanması” olarak açıklandı. 

Torba teklifle küçük çocukları için birikim yapmak isteyen ebeveynlere çocukları adına BES’te birikim yapabilme olanağı tanınırken ayrıca üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, meslek kuruluşlarındaki birikimler de 31 Aralık 2023 tarihine kadar kısmen veya tamamen BES’e aktarılabilecek. 

Ayrıca bütçe hazırlık sürecinin parçaları olan Orta Vadeli Program ile Orta Vadeli Mali Plan tek bir belge haline getirilecek.

128 MİLYAR DOLAR'DA YENİ BİR BİLGİ VAR MI?

Son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından ilginç bir akım başlatarak '128 Milyar Dolar Nerede?' sorusunu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yöneltmiş, soruya cevap veren Akşener de Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na aynı soruyu sormuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek, “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz. Siz nerede olduklarını biliyor musunuz? #128MilyarDolarNerede?” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti lideri Akşener ise, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını alıntılayarak, “Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam.” demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.05.2021 08:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol