AKP'de Çatlak Büyüyor!

Pandemi ile artan yönetim krizini aşamayan iktidar gemisi su alırken, ayyuka çıkan parti içi güç savaşları, aktörleri de birbirine düşürüyor. İçişleri Bakanlığı’na FETÖ’cülerin yerleştirildiğini savunan AKP’li Metiner’e yanıt veren Bakan Soylu, “Bu sözleri kendime hakaret kabul ediyorum” dedi

20 Temmuz 2020 Pazartesi 12:25
AKP'de Çatlak Büyüyor!

AKP tabanındaki erime kamuoyu yoklamalarına yansırken, pandemiyle artan yönetim krizi, yaşanan paniği de gözler önüne seriyor. Güç savaşlarının uzunca bir süredir ayyuka çıktığı partide, farklı kliklerin iktidar kavgası çatlakları derinleştiriyor. 15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra ilan edilen ve bütün bir muhalefete sopa olarak gösterilen iki yıllık OHAL’in yıl dönümünde, partinin önde gelen siyasi aktörleri FETÖ’cülük suçlamasıyla biri birine girdi. CNN Türk canlı yayınına katılan AKP’li Mehmet Metiner, İçişleri Bakanlığı’na FETÖ’cülerin yerleştirildiğini söyledi. Bu açıklamanın hemen ardından canlı yayına bağlanan Süleyman Soylu ise, “Bu sözleri kendime hakaret kabul ediyorum” dedi.

KILI KIRK YARMALARI GEREKİR

Katıldığı bir canlı yayında ‘Emniyet Teşkilatı ve TSK içinde FETÖ tehlikesine karşı tekrardan gevşeme olduğunu’ söyleyen Metiner, “İçişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlara hatırlatmak istiyorum. Tarih Kurumu Başkanı’nın söylediği gibi ‘Geçmişte yolu keşişmiş olabilir, bunları da kazanalım’ gibi bir mantıkla kritik noktalara asla getirilmeleri gerekir. Elimizde isimler var. Biz de kendimize göre izliyoruz. İşte ‘nedamet gösterdiler’ adı altında bu tür atamalar yapılırsa; korkarım ki FETÖ ile mücadele konusunda yeniden zafiyet gösteririz. Hükümeti eleştirmek için demiyorum. İktidarı eleştirmek için söylemiyorum. Tam tersine Milli Savunma Bakanımızın da İçişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımızın da kılı kırk yarmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine İçişleri Bakanı Soylu da canlı yayına bağlanarak, Metiner’in iddialarına “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur” yanıtını verdi.

SOSYAL MEDYADA DA SÜRDÜ

Bu açıklamaların ardından iki isim sosyal medya üzerinden de karşılıklı olarak birbirlerini suçladı. Metiner, “Benim sözlerim üzerine bağlanmasını ben de teessüfle karşıladım. ‘İçişleri Bakanlığı’nda FETÖ’cüler atandı’ diye bir ifade kullanmadım” dedi. İçişleri Bakanı Soylu da bu sözlerin ardından kendi hesabından bir yanıt hazırladı. Soylu yanıtında Bakara Suresi’ni paylaşarak, “Bakara 10. Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır” ifadelerini kullandı.

***

Cumhur İttifakı da sallantıda

Son dönem çok sayıda vali, kaymakam ve emniyet müdürünün görev yerinin değiştirilmesi, iktidarın devlet içindeki kadrolarına dönük gerçekleştirdiği yeniden yapılanma hamlesi olarak gösteriliyor. Öte yandan Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den de iktidar partisine yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. MHP’nin önde gelen isimlerinin zaman zaman AKP’ye uyarı niteliğinde çıkışlarının ardından, son olarak Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un, “Bizi her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar” çıkışı da dikkat çekiyor.

Öte yandan AKP'li Mehmet Metiner ile yandaş Sabah yazarı Mehmet Barlas'ın oğlu Cemil Barlas arasında da sert tartışma yaşandı.

Cemil Barlas sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mehmet Metiner'in haddi olmayan şeylere racon kesme huyu hep vardı" dedi.

Metiner ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Barlas'a sert tepki gösterdi.

"C. Barlas adlı bir hadsiz tekrar hadsiz dilini uzatmış nedense" diyen Metiner, "Ömrünü davasına adamışlara dil uzatma küstahlığında bulunan sizin gibileri adam yerine koyanlarda kabahat. Biz gücümüzü sizin gibi her dönemin muktedirleri karşısında gerdan kırmaktan almıyoruz. Bize Allah yeter" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2020 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol