AKP Zayıf Bölgelere Seçmen Kaydırıyor!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde gündem yaratacak bir iddiada bulundu.

10 Ocak 2019 Perşembe 18:57

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Gürer, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelttiğim soruya verdiği cevaba göre Temmuz 2018 itibarıyla sürekli basın kartı sahibi basın mensubu sayısı 5 bin 709. Basın kartı sahiplerinin toplam sayısı ise 15 bin 485. Bunlardan 3 bin 930'u kadın, 11 bin 555'i erkek. Gazete ve dergi sayısı 2013 yılında 7 bin 158 iken, 2017 yılında 6 bin 124'e gerilemiş bulunuyor. 2018'de kapananlarla birlikte bu rakam daha da düştü." diye konuştu.

2018 yılında çok sayıda gazetecinin mesleğini yapamaz hale geldiğini savunan Gürer, sözlerini şöyle

'BİN 700 SEÇMEN HANGİ CAZİBESİ NEDENİYLE ULUKIŞLA'YA GELDİ?'
CHP'li Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlere yönelik "Bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım... Olmaz böyle bir şey. Böyle bir yanlış üzerine ne belediyecilik, ne demokrasiyi yakıştıramayız." şeklindeki ifadesini anımsatarak, yerel seçimleri etkileyebilecek şekilde bir bölgeden diğerine seçmen nakli gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Niğde'nin Ulukışla ilçesine 24 Haziran seçimlerinden bu yana bin 700 seçmen geldiğini iddia eden Gürer, "Bin 700 seçmenin hangi cazibesi nedeniyle Ulukışla'ya geldi? Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum; 24 Haziran seçimlerinden bu yana ilçemize bu seçmenler ne amaçla getirildi? Burada CHP'nin seçimi kazanacağına yönelik inanç mı bu seçmenlerin getirilmesine neden oldu?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Adalar’da 500 hayali seçmenin ardından, Üsküdar’da da birçok adreste hayali seçmen ortaya çıktı. Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Üsküdar Bulgurlu’da AKP’li belediye meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu’nun evinde 40 kişinin kaydedildiği ortaya çıkarken, aynı mahallede bir başka adreste ise tek bir dairede 64 kişinin olduğu tespit edildi.

Ailesinin Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ‘Bebek Çeyizi’ ihalelesinin ortaya çıkması ve sonrasında da belediyenin denetim komisyonuna üye olarak seçilmesiyle gündeme gelen AKP’li meclis üyesi İlyas Karayel’in Bulgurlu’da yaşadığı binada bir dairede18 kişinin olduğu belirlendi.

Yine aynı mahallede AKP’li belediye meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu’nun evinde 40 kişinin kaydedildiği ortaya çıkarken başka bir adreste tek bir dairede 64 seçmenin olduğu listelerde yer aldı. Siyasi partiler yaptıkları açıklama ile 4-17 Ocak tarihleri arasında askıda kalacak olan listelerde usulsüzlük olduğunun tespit edilmesi halinde kendilerine ya da seçim kurullarına itiraz edilmesi gerektiğini söylemişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.01.2019 00:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aytug 2019-01-12 23:14:36

Istedigi gibi at kosturuyor bir Allahin kulu savci ise napiyon hemserim demiyor ? Yahu bukadar mi korkuttu sizi sindirdi ? Ne ile korkutuyor ?