AKP, 'Yeşil Top'u Sona Erdirdi!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın çağrısıyla sosyal medyada başlatılan 'Yeşil toplu' hesap kampanyası sona erdirildi.

17 Haziran 2020 Çarşamba 12:30

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal bugün yaptığı açıklamada "etik kurallara uyan, milli hesaplar" diye adlandırılan ancak çok sayıda tecavüz ve ölüm tehdidinde bulunan paylaşımlara imza atan 'Yeşil toplu hesap' kampanyasının 'amacına ulaştığı için' sona erdirildiğini açıkladı.

Ünal şunları söyledi:

"1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız “Etik Farkındalık” çalışması “Dijital Farkındalık” çalışmamızın 10 Haziran 2020’de başlaması ile sona ermiştir.


40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız “Yeşil Küre” görevini başarıyla tamamlamıştır.

Hakareti, küfürü, saldırganlığı, kısaca etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağlamış ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturmuştur.

Bu amaçlarla kullanılan “Yeşil Küre” üzerinden “Etik Farkındalık” çalışmasına hakaret, küfür ve aşağılamada bulunanlar da  ayrıca bir çalışmanın konusu olmalıdır. Gönüllü olarak “Etik Farkındalık” çalışmamıza katılanlara gönülden teşekkür ederim."

KADINLARA ÖLÜM VE TECAVÜZ TEHDİDİ
Ünal 1 Mayıs’ta partisinin sosyal medya için 12 etik kuralını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Twitter’da kullanıcı adının yanında bir yeşil top ve Türkiye bayrağı olan çok sayıda hesap görülmeye başlandı.

Bu etik kuralların açıklanmasından kısa bir süre sonra bu yerli ve milli hesaplardan bazıları gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun’u öldürmek ve tecavüz etmekle tehdit etmişti.

BAŞAK DEMİRTAŞ'A CİNSİYETÇİ SALDIRIDA BULUNAN DA 'YEŞİL TOPLU'YDU
Yeşil toplu hesaplardan biri geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş'ın eşi, Başak Demirtaş'a cinsiyetçi hakaretlerde bulunmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.06.2020 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol