'AKP TUZAK KURUYOR...'

CHP, türbanla Meclis'e gelişte iddia edildiği gibi "engel" çıkarmayacak. Ancak Genel Kurul'da yapılacak konuşmayla, "Yaptığınız riyakarlıktır, türbanı siyaseten kullanıyorsunuz" mesajı verilecek.

30 Ekim 2013 Çarşamba 11:54
'AKP TUZAK KURUYOR...'

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ya da yarın TBMM'ye türbanla gelmesi beklenen AKP'li kadın milletvekillerine karşı nasıl tutum izleneceğini görüşmek için CHP'nin 7 kadın milletvekili ile dün bir araya geldi. CHP, türbanla Meclis'e gelişte iddia edildiği gibi "engel" çıkarmayacak. Ancak Genel Kurul'da yapılacak konuşmayla, "Yaptığınız riyakarlıktır, türbanı siyaseten kullanıyorsunuz" mesajı verilecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara'da olan 7 kadın milletvekillinin Meclis'te yaşanması beklenen "türban gerilimi" konusunda görüşlerini dinledi. Toplantıya Genel Başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ve Perihan Sarı'nın yanı sıra milletvekilleri Güldal Mumcu, Gülsün Bilgehan, Aylin Nazlıaka, Emine Ülker Tarhan, Candan Yüceer, Binnaz Toprak, Birgül Ayman Güler katıldı. Bugün yapılması planlanan MYK toplantısı, Kılıçdaroğlu'nun başka bir programı nedeniyle Cumartesi gününe alındı. CHP TBMM Grubu bugün kapalı toplanarak konuyu görüşecek.

AKP, CHP'YE TUZAK KURUYOR

Vatan gazetesinin edindiği bilgiye göre toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi:

TÜRBANI KULLANIYORLAR: AKP kriz çıkarmak istiyor. İktidara geldiğinden beri türban konusu üzerinden siyaset yapıyorlar. Hep kriz çıkardılar. Sürekli bilerek bu konuyu gündemde tutan ne zaman sıkışsa bu konuyu gündeme getiren bir Başbakan var. Son dönemde de hem ekonomik hem de dış politika açısından sıkıntıya girince yine türbanı siyaseten kullanıyorlar. AKP, CHP'ye tuzak kuruyor. Bu tuzağa hiçbir arkadaşım gelmemeli. Bu halk da bunu fark edecek, tuzağa gelmeyecek.

MÜCADELEYE SAYGILIYIZ: Türban mücadelesi verenlere saygı duyuyoruz. Bu konuda görüşümüz net. Türbanı siyaseten kullandırmayacağız. Ancak bu AKP'li vekiller bunun mücadelesini vermiyor. 2 yıl önce seçildiklerinde Meclis'e türbanla gelselerdi saygı duyardık. Şimdi "Hacca gittim türbanlı gelicem" denilmesi, tamamen riyakarlık. 2 yıl önce neden gelmedin?

AKŞENER ÖRNEĞİ: Başka partiden de Hacca gidenler oldu (MHP'li TBMM Başkanvekili Meral Akşener'i kastederek) Bu kişiler türban takmayınca dinden mi çıkıyor, Hac mı iptal oluyor? Bu tutum aynı zamanda bu insanlara yapılan bir saygısızlık. AKP türbanlı aday göstersin, seçilirse gelsin, ama şimdi sıkıştıkları yerde bu krizi çıkarıyorlar.

O GÖRÜNTÜLER OLMAYACAK: Daha önce Meclis'te yaşanan hoş olmayan görüntüleri yine yaşamayacağız. AKP'nin istediği zaten bu. Buna izin vermeyin. Çıkıp orada arkadaşlarımız türbanın siyaseten kullandıkları mesajı verecek. Buna yurttaşların dikkatine sunacak. Son 10-15 yıldır Türk siyaseti türbana yoğunlaştı, bütün enerjisini orada götürdü, kaybetti. Kadının giysisi erkeği niye ilgilendiriyor? Biz akılcı, toplumu germeyen bir yöntemle konuşmamızı yapacağız.

PAVEY KONUŞACAK

CHP kulislerinde türbanla Meclis'e girilmesi halinde sürpriz bir ismin konuşma yapması gündemde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in konuşmayı yapması bekleniyor. Protezleri nedeniyle Pavey'in Genel Kurul'a pantolonla girebilmesi için düzenleme yapılması gündeme gelmiş, ancak düzenleme yapılamamıştı. Bu konuda mağdur olan Pavey'in türbanlı girişin ardından ilk konuşmayı yapması bekleniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.10.2013 12:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol