AKP-PKK SİYAM İKİZLERİ GİBİ...

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın hükümete yönelik sözleri Meclis'te gerginliğe sebep oldu.

14 Aralık 2013 Cumartesi 11:51
AKP-PKK SİYAM İKİZLERİ GİBİ...

 MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın, “Bari oldu olası çiftçiyi de ithal edin. Yani, biraz daha ileriye götürelim, hükûmeti de ithal edin dışarıdan bir kısmı kaçak zaten” sözüne AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Sizin devri iktidarınız döneminde Kemal Derviş'i ithal eden sizler değil misiniz, sizin koalisyon Hükûmeti değil miydi? Hükûmeti ithalse bu ithali yapan sizlersiniz, sizin koalisyon döneminiz” yanıtını verdi. 

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülüyor. 

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, hükümetin opera ve baleyi “bir yük” olarak gördüğü ve “kapatılacağı” söylentilerinin sahne ve sahne gerisi sanatçılarıyla sanatseverleri tedirgin ettiğini belirterek, “Sadece bir tek savaş uçağına ödediğiniz para kadar parayla bir yıl geçiniyor opera” dedi. 

“KOLTUK İŞGAL EDEN BİR BAKAN” 
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da, “Maalesef Türk turizmi görevinin bilincinde olmayan, sadece koltuk işgal eden bir bakana mahkûm edilmiştir” diye konuştu. 

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da, “Bu yıl Sayıştay raporları düzgün bir biçimde Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmiş olsa idi gerçekten çok ciddi ve farklı bilgiler elde edecektik ancak bunu elde edemedik” derken, “Yalnız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında bir istisna ile karşı karşıyayız. Biz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının esas raporunu bulduk” diye konuştu.

Kurt, şöyle devam etti: 

“Bu belgeleri alsaydık neler olacaktı? Bakınız; bir, gümrük kapılarının modernizasyonu amacıyla yap-işlet-devret modeliyle yapımının hukuka aykırı taraflarını görecektir. İhale aşamasında, yapım aşamasında ve işletme aşamasında hangi yanlışlıkların ve hangi kayırmacılıkların yapılmış olduğunu görecektik ama Allah rızası için yapıldığı iddia edilen gümrük kapılarının, Allah rızası için değil ciddi bir rant için yapıldığı net bir biçimde ortaya çıkacaktı." 

BAYKAL, VEKİLLERLE SOHBET ETTİ 
Genel Kurul Salonu’nda, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın bir grup milletvekiliyle ayakta bir süre sohbet etmesi de dikkat çekti. 

“BİR NEVİ SİZ DE KAÇAKÇISINIZ SAYIN AKP HÜKÛMETİ”
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da, arama motoruna "Gümrük Bakanlığı" ve "yolsuzluk" kelimelerini yazdığını belirterek, “278 bin sonuç çıktı. ‘Gümrük’ ve ‘rüşvet’ kelimelerini yazdım, 245 bin sonuç çıktı. ‘Gümrük’ ve ‘kaçakçılık’ kelimelerini yazdım, 656 bin sonuç çıktı. Sadece ‘kaçakçılık’ kelimesine 718 bin sonuç çıktı. ‘Kaçakçılık’ ve ‘terör’ kelimelerini yazdım, 1 milyon 460 bin sonuç çıktı. ‘Kaçakçılık’ ve PKK kelimelerini yazdım, 1 milyon 130 bin sonuç çıktı. ‘Kaçakçılık’ ve ‘AKP’ kelimelerini yazdım, 567 bin sonuç çıktı” dedi. 

"AKP" ve "PKK", "AK PARTİ" ve "PKK", "AKP" ve "kaçakçılık" kelimelerinin özdeş hâline geldiğini iddia eden Oğan, “Terör örgütü PKK'yla da isminizin âdeta birbiriyle yapışık, siyam ikizleri gibi olduğu gün gibi ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Oğan, şöyle devam etti:

“Ülkemizde, maalesef, her şeyin kaçağı var. Kaçakçılık iktidarınıza öyle bir sirayet etmiş ki Sayıştay raporuna dahi kaçakçılık uygulaması yapıyorsunuz, milletin denetiminden kaçırıyorsunuz. Yani, bir nevi siz de kaçakçısınız Sayın AKP Hükûmeti ve ilgili bakanları. Sayıştay raporlarında… Sayın Başbakan'ın Rifat Babası götürüyor. Sayıştay raporlarında bunu gizlemeye çalıştınız ama beceremediniz, o bir şekilde yansıdı. Öte taraftan Sayın Davutoğlu'nun Mesut Ağabeysi de götürüyor gümrüklerden." 

“HÜKÛMETİ DE İTHAL EDİN” 
“Hayvan kaçak giriyor, saman ithal ediliyor. Bakın, hayvan kaçak giriyor, ona vereceğimiz saman ithal ediliyor. E, bir tek çiftçi yerli” diyen Oğan'ın “Bari oldu olası çiftçiyi de ithal edin. Çiftçiyi de bari ithal edin. Yani, biraz daha ileriye götürelim, E, hükûmeti de ithal edin dışarıdan bir kısmı kaçak zaten. Dolayısıyla da artık her şey kaçak” sözü ise tartışma yarattı. 

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Ben de az önce baktım. ‘Sinan Oğan PKK’ yazdım 140 bin sonuç çıktı. Siz PKK'lı mısınız?” diye sordu. 

Aydın, “ithal” eleştirisine de, “Sizin devri iktidarınız döneminde Kemal Derviş'i ithal eden sizler değil misiniz, sizin koalisyon Hükûmeti değil miydi? Hükûmeti ithalse bu ithali yapan sizlersiniz, sizin koalisyon döneminiz” dedi. ANKA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.12.2013 11:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol