'AKP PARA DAĞITIYOR...'

Esenyurt Fatih Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar AKP'liler tarafından kendilerine her ay para dağıtılacağı yönünde söz verildiğini iddia etti.

09 Mart 2014 Pazar 15:34
'AKP PARA DAĞITIYOR...'

 Seçime sayılı günler kala Esenyurt Fatih Mahallesi seçim ahlakıyla örtüşmeyecek bir olaya tanıklık ediyor. AKP'liler tarafından 'oy sözü' karşılığında 500'den fazla insana 300 lira dağıtıldı.

Esenyurt'ta bulunan Fatih mahallesi ağırlıklı olarak Romanların yaşadığı bir mahalle. En çok seçimlerde hatırlanan Romanlar bu günlerde ilginç bir olaya tanıklık ediyor.  Ekonomik durumları kötü olan vatandaşların yaşadığı mahallelerde AKP'lilerin para dağıttığı yönünde iddialar daha öncede gündeme gelmişti. Ancak bu mahalleye girer girmez mahalledeki Roman vatandaşlar bağırmaya başlıyor, ''AKP'liler mahallede para dağıtıyorlar!'' 

Mahalle sakinlerinin bu şekilde bağırıp tepki göstermelerinin sebebi ise bir kaç gün önce mahallelerinde açılan roman kültür evinin önünde okunan isim listesi. Akp seçim otobüsünün içinden,  Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanı Kadir Eke'nin refakatinde okunan isim listesinde 500 den fazla isim yer alıyordu. Bu isimlere tek tek 'oy sözü' karşılığında Akp'liler tarafından 300 lira para verildi. Mahallede yaşayanlar arasında parayı red edenler de var, imza atıp parayı alanlarda. Fatih mahallesinde yaşanılan bu olayı mahalle sakinlerinden 27 yaşında iki çocuk annesi P. A ile konuştuk. Kendisininde 300 lira aldığını söyleyen P.A  14 Mart'ta tekrar para dağıtacaklarını ve her ay dağıtılacağı yönünde kendilerine söz verildiğini söylüyor. 

Para dağıtılacağından nasıl haberdar oldunuz? 
Cep telefonumuza masaj geldi mesajda ''kimlik fotokopilerinizle muhtarlığa giderek fakir kağıdı çıkarın ve bu kağıtları bize ulaştırın'' yazıyordu. Ayrıca mahalleye gelerek duyuruda yaptılar.  ''fakir kağıdı çıkarana 300 tl verilecek'' dediler. Fakirlik kağıdı kaymakamlıktan çıkıyor ama biz muhtarlıktan çıkarttık. Sonra bu fakirlik kağıtlarını akp seçim bürosuna teslim ettik.

Mahallede nasıl bir duyuru yapıldı. Sizin isminiz okundu mu?  
Fakirlik kağıtlarını teslim ettikten bir kaç gün sonra roman kültür evinin açılışı sırasında kapının önünde anonsla 500 den fazla kişinin isimleri okundu. Açılışa  Esenyurt Belediyesi Romanlardan Sorumlu Kadir başkanda gelmişti. Fakirlik kağıdıyla kimliğini ulaştıranların bir çoğunun ismi listede vardı. Benimde ismim vardı. 

Paraları nasıl ve nereden aldınız? 
Paraları Edirnekapı Ak parti ilçesinden aldık. Orada para alacak kişlerin isimlerinden oluşan listeler vardı. Herkes kendi ismini buldu ve isimlerimizin altına ''300 lira para aldım'' diye yazarak imzaladık. Bende parayı aldım ve  imzaladım. 14 Mart'ta tekrar para dağıtacaklarını söylediler. Ve her ay bize para yardımı yapılacağı yönünde söz verildi. 

300 lira parayı size neden verdiler?
Ben onlara oyumu size vereceğim diye söz verdim. Onlarda bana güvendiler. Sözümü verdim, imzamı attım paramı aldım. 

Daha öncede para yada gıda yardımı aldınız mı?
Evet aldım. Çek dağıttılar, yiyecek dağıttılar. Kurban bayramında kurban eti getirdiler. Mahallede çok işsiz var. Bize sürekli yardım getiriyorlar.

Berna ŞAHİN

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.03.2014 15:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol