AKP'nin Seçim Planı Sızdı, İşte Hemen Öncesinde Yapılacaklar!

AKP'nin ekonomide önce bahar havası getireceği ardından sandığa gidileceği iddia edildi. 2023 başında maaşlara yüksek zam yapılması, EYT ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin çıkması bekleniyor.

23 Nisan 2022 Cumartesi 12:57
AKP'nin Seçim Planı Sızdı, İşte Hemen Öncesinde Yapılacaklar!

Türkiye, seçim, zamanında yapılırsa Haziran 2023’te sandık başına gidecek.

Bu seçimin “AKP açısından en zorlarından biri olacağı” bizzat iktidar temsilcileri tarafından dile getiriliyor. AKP’nin seçimleri kazanabilmek için gelecek yılın ilk yarısında ekonomide bir dizi adım atacağına dikkat çekiliyor. İktidar emeklilerin bayram ikramiyesine zam için kapıyı kapadı. Ancak kulislerde “artışın gelecek yıl yapılacağı” konuşuluyor. 

 
EK ZAMLAR SENEYE
Asgari ücrette yılın ikinci yarısında bir düzenleme yapılmasından da vazgeçildi. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; kulislerde ise “Aralık ayındaki görüşmelerde gelecek yıl için yüksek oranlı bir artış yapılacağı” dile getiriliyor. Bunun dışında gelecek yılın ilk yarısında memur ve memur emeklisine yüzde 8 toplusözleşme zammı verilecek. Ayrıca bu yılın ikinci yarısında oluşacak enflasyon farkı da yine ocak ayında yansıtılacak. Böylece maaşlarda önemli oranda artış yapılacak. Ayrıca iktidarın “ocak ayında yeni bir ek zammı gündeme getirebileceği” de belirtiliyor. 

3600 YIL SONUNA
3600 ek gösterge ile sözleşmelilere kadro konusundaki çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanması toplusözleşmenin bir gereği. Ancak iktidar son günlerde 3600 ek gösterge düzenlemesinin yılın sonunda yapılacağını dile getiriyor. Ayrıca sözleşmelilere kadro konusunun da 3600 ek gösterge sonrasında yaşama geçirileceği açıklandı. İki konu da bu yılın sonuna kalırsa bu uygulamaların sonuçları da 2023’te alınmaya başlanacak.

SEÇİM ÖNCESİ EYT

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yıllardır düzenleme yapılmasını bekliyor. İktidar ise sürekli erteliyor. Ancak sendika kulislerinde “EYT düzenlemesinin seçim öncesinde gündeme geleceği” konusunda genel bir beklenti var. Sendikacılar arasında bu konuda “kesin olacak” diyenler bulunuyor. Resmi enflasyon yüzde 60’ın üzerinde. Beklentiler de bu yılın böyle gideceğini gösteriyor. Ancak yıl sonundan itibaren enflasyonda bir düşme bekleniyor. “Baz etkisinin” katkısıyla yıl sonundan itibaren enflasyonun düşeceği ekonomistler tarafından da dile getiriliyor. Kulislerde, iktidarın tüm bu gelişmelerin ardından ekonomide oluşacak “bahar havasıyla” birlikte seçime gideceği değerlendiriliyor.

AKP seçim için bunları planlarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Sincan'da AKP ve MHP'den istifa ederek CHP'ye üye olan vatandaşlarla CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

AKP ve MHP’den istifa ederek CHP'ye katılanlar CHP lideri Kılıçdaroğlu'na dert yandı. Emekli vatandaş, "Bir daha sandığa giderken AKP, MHP’yi aklımdan geçirirsem ya Rabbim beni cennetine koymasın" diye konuştu. 40 yıl MHP'ye oy verdiğini belirten vatandaş ise, "AKP ile birlikte olmasını istemedik" ifadelerini kullandı.

“40 YIL MHP’YE OY VERDİM…”

*40 yıl MHP'ye hizmet ettim. Sürekli oy verdim. Memur olduğum için üye olamadık. Sonra üye yaptılar ama orada siyaset yaptırmadılar. Ben sizi mücadelenizde destekliyorum. Devlet Bahçeli beyin çalışmalarını beğenmiyorum. AKP ile birlikte olmasını istemedik. Eşim ve çocuklarımla beraber partinize katıldım. Sonuna kadar sizinleyim.

KILIÇDAROĞLU: BU KADAR DA OLMAZ

Vatandaşları dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

*Benim elektrik faturamı ödeyip ödememem çok önemli değil. Bu ülkede 4 milyon hanenin elektriği kapalı. 4 milyon hanenin elektriği kapalıysa ‘Elektrikler kapanıyor' diye söylesek kimsenin dikkatini çekmez. Hanımla beraber karar verdik. ‘Parayı ödemeyelim' dedik…

*3 aydır 4 aydır elektriği kesik olan aileler var. Yahu insaf, bu kadar da olmaz. Onların hakkını hukukunu birisinin savunması lazım.

“ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERECEĞİZ”
*Eğer adaleti dışlarsanız, adaleti boşlarsanız, adaletsizliği öne çıkarırsanız insanlıktan çıkarsınız. Mazlumun hakkını korumak neden değerlidir? Mazlum kendi hakkını arayacak kadar güçlü değil. Birisinin ona yardım etmesi lazım. Sizlerle hep beraber bunun mücadelesini yapmamız lazım.

*Ezilen fakir fukara oluyor. Yukarıda bir avuç insan zevk-i sefa içinde. Gelir dağılımı giderek bozuluyor. Vatandaş perişan vaziyette. Hayat pahalılığı fazla. Üst gelir gruplarından alıp, alt gelir gruplarına vermemiz lazım. Zenginden alıp fakire vermemiz lazım. Bu sosyal devlettir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.04.2022 13:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol