'AKP'nin Oyu Yüzde 34'e Düştü'

CHP'nin eski milletvekili Barış Yarkadaş, seçim sürecini değerlendirdi ve " AKP, oy oranı yüzde 34'e düştüğü için gerilim siyasetine başvuruyor" dedi.

21 Aralık 2018 Cuma 00:32

AKP-MHP blokunun hem kendi tabanını konsolide etmek, hem de yerel sorunları konuşturmamak için yerel seçimleri genel seçim havasına sokmak istediğini söyleyen Yarkadaş, “oy oranı yüzde 34'e düşen AKP, çıkışı gerilim ve kutuplaştırma siyasetinde görüyor” diye konuştu.

CHP'nin buna karşı yerel sorunlara çözüm aranması çizgisinden gittiğini ve buna uygun adaylar çıkardığını ifade ederek İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi kentlerde bu tercihin başarıyla uygulanmasıyla AKP-MHP adaylarının yenilgiye uğratılacağını savundu. 

CHP ve diğer muhalif partilerin HDP'yi yok saymasını eleştiren deneyimli gazeteci, ayrıca Cumhur İttifakı'nın dağıldığı gün CHP ve İyi Parti'nin ittifak görüşmelerini bitirmesi gerektiğini, iki parti arasındaki işbirliğinin, AKP ve MHP'yi yeniden konsolide ettiğini belirtti. 

“CHP tabanının yüzde 23'ü sandık başına gidip gitmemeye henüz karar vermedi” diyen Yarkadaş, kalan sürede CHP'nin küskünleri yeniden kazanması gerektiği vurguladı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol