AKP'Lİ VEKİLLER BARZANİ'NİN ARKASINDA!

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Barzani'nin yapacağı 'Kürdistan referandumu'na tam destek verdi. Atalay, “Müsaade istemek zorunda değiller” dedi.

02 Temmuz 2017 Pazar 00:25

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ardından, AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da bağımsızlık referandumuna arka çıktı.Kürdistan 24’e konuşan AKP’li vekil, şunları söyledi: “Kuzey Irak’ta yapılacak referandum öncelikle orada yaşayan insanların kendi tercihlerini ve kaderlerini tayin edecekleri temel bir haktır. O haklarını istedikleri gibi kullanırlar, esas itibariyle istedikleri gibi kullanırlar ve bu haklarını kullanırken kendi komşularıyla bir görüş ve fikir alışverişinde bulunurlar ama kimseden müsaade istemek zorunda değiller.”

'ALLAH'IN İNSANLARA VERDİĞİ BİR HAK'“

Bu, Allah’ın insanlara verdiği bir hak olarak görülmelidir bana göre” diyen Atalay, bölgedeki coğrafyanın sınırları çizilirken ‘inanç, etnik köken ve sosyolojik özellikler’in esas alınmadığını vurguladı.

AKP'li vekil Ensarioğlu, Peşmerge yönetiminin 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu kararını almasını değerlendirirken, "Herkese düşen buna saygı göstermektir" demişti.

İRAN BARZANİ'NİN SUYUNU KESTİ...

Öte yandan Peşmerge yönetiminin Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Abdussettar Mecid, İran'ın ani bir kararla "Küçük Zap Suyu'nu" kesmesinin perde arkasında bağımsızlık referandumu olduğunu ve suyun bir baskı aracı olarak kullanıldığını iddia etti.Mecid, İran'ın Batı Azerbaycan Eyaletine bağlı Serdeşt kentinden gelerek Süleymaniye kentinden geçen ve Irak'ın orta kesimlerine dökülen Küçük Zap Suyu'nun kesilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.İran tarafından suyun ani bir şekilde kesilmesinden Süleymaniye iline bağlı Keladize ilçesindeki yaklaşık 80 bin vatandaşın olumsuz etkilendiğini belirten Mecid, "Su kesintisi orada yaşayanların hayatını çok kötü şekilde etkiliyor. Kesintiden dolayı balık çiftlikleri başta olmak üzere, tarım ve besi hayvancılığı yapan tüm proje sahipleri büyük sıkıntıya girdi." ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2017 00:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol