'AKP Kazanırsa Ülke Krizden Kurtulur'

AKP’nin, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından doların, enflasyonun, faizin ve işsizliğin düşeceğini” vaat etmesi kamuoyunda sert tepkiye neden oldu.

29 Ocak 2019 Salı 01:01

Ekonomide yaşanan krizden AKP iktidarının nasıl bir çıkış yolu izleyeceği merak ediliyor. 16 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından doların, enflasyonun, faizin ve işsizliğin düşeceğini” vaat etmesi kamuoyunda sert tepkiye neden oldu. Her seçim döneminde aynı stratejiye başvuran iktidarın bu taktiğine vatandaşlar, “16 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor?” diye sorarak tepkisini dile getiriyor. 

Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partiler seçim çalışmalarını artırdı. Birçok bölgede ittifakların yapıldığı seçimlerde, partiler vaatlerini de açıklamaya başladı. Ekonomide yaşanan krizden iktidarın nasıl bir çıkış yolu izleyeceği merak edilirken, iktidar partisinin gündeme getirdiği vaatler ilginç karşılandı. Her seçim döneminde aynı strateji üzerinde hareket eden iktidarın, bu seçim döneminde de “kendilerinin kazanması halinde ülkenin krizden çıkacağını” söylemesi kamuoyundan tepki topladı. 

YİNE AYNI TAKTİĞE BAŞVURDULAR
Ekonomide yaşanan krizin gölgesinde ülke seçime giderken, iktidar partisinin vaatleri de dikkat çekiyor. 16 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AKP iktidarı, bu seçim döneminde de aynı taktiğe başvuruyor. Ekonomide yürütülen yanlış politikalar yüzünden dolar, enflasyon, faiz ve işsizlik zirve yaparken AKP iktidarı mensuplarının, “31 Mart’ta kendilerinin kazanması halinde faizin, doların, enflasyonun ve işsizliğin düşeceğini” vaat etmesi kamuoyundan tepki çekti.

BU ÜLKEYİ 16 YILDIR KİM YÖNETİYOR?
Seçime kısa bir süre kala makyaj çalışmaları da hızlandı. AKP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin “Son dönemlerde bazı arkadaşlarda bir hava başladı. Eskortlar, önden gidenler, arkadan gidenler, korumalar falan filan. Ne oluyor, bu ne saltanat?” kendi partisine yönelik eleştiride bulunurken, iktidar partisi “31 Mart’tan sonra bu tür durumların yaşanmayacağını” söylemesi ilginç karşılandı. Söz konusu durum kamuoyunda sert tepkiye neden olurken, bazı vatandaşlar “Bu ülkeyi 16 yıldır kim yönetiyor?” eleştirisinde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.01.2019 01:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol