'AKP İçin Dip Dalgası Değil Tsunami Geliyor'

MAK Danışmanlık'ın sahibi Mehmet Ali Kulat, kendisine 'dip dalgayı' soran gazeteci dostuna, "Dip dalga bitti. Artık fırtına / tsunami geliyor" yanıtını verdiğini aktardı.

12 Aralık 2021 Pazar 14:36
'AKP İçin Dip Dalgası Değil Tsunami Geliyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep, enflasyon sonuç' tezindeki ısrarıyla hayata geçirilen yeni ekonomik model, Türk lirasında tarihi değer kaybına neden oldu. Dolar 13 liranın üzerine yerleşirken, birçok sektörde peş peşe zamları da beraberinde getirdi. Hayat pahalılığının etkisi, siyasi araştırmaların sonuçlarına da yansıdı.

MAK Danışmanlık Şirketi'nin sahibi Mehmet Ali Kulat, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda durumu şöyle özetledi:

"Gazeteci dost aradı; 'Sen sahayı iyi okursun dip dalga konusunda ne diyorsun?' 'O eskidendi' dedim. Şaşırdı, 'Nasıl yani dip dalga yok mu? Halbuki 5 - 6 ay öncesi sen sürekli 'dip dalga' diyordun, ne oldu?' dedi. 'Haklısın dip dalga bitti. Artık fırtına / tsunami geliyor."

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNÜNDEKİ ANKET

Türkiye'de her ne kadar seçime daha iki yıl olsa da, muhalefet partileri ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar nedeniyle erken seçim çağrılarını sık sık yineliyorlar. Bu çağrıları, meydanlara taşıyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de yaptığı 'erken seçime davet' mitingleri önümüzdeki aylarda da devam edecek. Gazete Duvar'da yer alan habere göre  bir yetkili, saha çalışmaları ve anketler üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sundukları raporu anlattı.

Oy oranlarının da yer aldığı çalışmaya göre AKP yüzde 33, CHP yüzde 28.9, İYİ Parti yüzde 14, HDP yüzde 12, MHP ise yüzde 6.6 ile baraj altı görünüyor. Cumhur İttifakı oylarında son seçimden bu yana 14 puan düşüşü gösteren tablonun seçim sürecinde daha da muhalefet lehine döneceği değerlendirmesi yapılıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.12.2021 14:46
Anahtar Kelimeler:
AKPTsunamiDip Dalgası
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol