AKP-HDP'nin Ne Konuştuğu Belli Oldu!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'yla gerçekleştirdikleri görüşmeye dair açıklamada bulundu.

29 Ocak 2019 Salı 17:04

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, önceki gün Meclis'te AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'ya gerçekleştirdikleri ziyarete dair açıklama yaptı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Buldan, söz konusu görüşmenin 15-20 dakika sürdüğünü ifade etti.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın konuya ilişkin sözleri şu şekilde:

"Bölgede yaşanan baskıları görüşmek üzere bir araya geldik. Özellikle Sezai (Temelli) Başkan'ın geçen hafta Van ziyaretinde konvoyunun engellenmesi, yine belirlenen adaylarımızın çalışmalarının engellenmesi, gözaltına alınması gibi konular var. Seçim güvenliği konusunu özellikle konuştuk. Bunları ifade edebilirim çünkü benim de yarın Mardin ziyaretim var. Aynı sıkıntı ile karşılaşmamak için Naci Bey'in devreye girmesini istedik. Bu süreçte bu tür sıkıntıların ortamı gerginleştireceğini ifade ettik."
HDP'li Buldan, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ile görüşmelerinde taleplerine Bostancı'nın nasıl yaklaştığı sorusuna ise, "Sayın Bostancı da ‘siyasetin dilinin bu kadar sert olmasının bölgeye yansımaları' olarak değerlendirdi. Bu konuda elinden geleni yapacağını ifade etti. Seçim sürecinde gerginliklerin olmaması konusunda hassasiyet göstereceklerini ifade etti." yanıtını verdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol